Miért ugat ennyit a kutya?
Nahát, milyen kedves emberek vannak itt. :D
Nem pacsira tanítom, hanem ül, fekszik, marad, gyere ide, pórázon sétáltatás, lábhoz. Persze nem megy még mindegyik tökéletesen, de másfél hónapja van nálam.
Kommentben írtam, hogyha úgy van "beparancsolom" és akkor be is jön. Először úgy értettem, hogy "be akarom hívni", hogy kinyitom az ajtót, beszélek hozzá, megnézem, hogy be akar-e jönni magától, de nem ez a baja, nem ezért ugat.
Mindegy kösz, annak aki segíteni akart, de inkább máshol keresek ezentúl választ, mert itt anonim akkora parasztok az emberek, hogy hihetetlen.
Sajnos tele van az ország ilyen "gazdákkal"
Mi a szarnak neked egy buta kutya ami csak 1-2 dologra képes? Ugatni meg összeszarni mindent. De legalább feleslegesen zajol.
Vannak kutyák, akik szeretnek csak úgy üvölteni, házőrzősdit játszani. Nekem is van ilyen kutyám, ha az alapállapottól eltérő állapotban van, annak megfelelően, ugat vagy dünnyög vagy nyüszög, pedig már rommá van szocializálva és versenyszerűen sportolok is vele az alap foglalkozás mellett.
Én arra jutottam, hogy tiltani kell ezt a viselkedést, folyamatosan rá kell szólni és (nagyon sok) idővel redukálódni fog az ugatás magától is. -aztán mindig bepróbálkozik és attól függően, hogy mennyire vagy következetes szép lassan visszatér szinte eredetibe vagy nyugtázza, hogy még mindig él az adott szituban is a szabály-
A szomszédom kutyája csak halkan "áriázik", ha egyedül van otthon és unatkozik. Ha idegen megközelíti a kerítést, akkor ugat. Ha valahol fájdalmasan felüvölt egy kutya, ő is is "bevadul".
Minket nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!