Németjuhász mikor tüzel?
Kérdezd meg a tenyésztőt, akitől vetted, és akinek a segítségével fogod intézni a fedeztetést. Mert te egy rendes, lelkiismeretes egyén vagy, aki a fajta érdekeit nézi, és nem csak cukimuki szőrmókokat akar, vagy épp pénzeszsáknak nézi a szukáját.
De az állatorvostól is megkérdezheted, akihez már elvitted előzetes szűrésre, hogy nincs-e valami - (egyelőre) rejtett - baja, amit ragyogóan továbbadhat a kölykeinek, beteg almot kreálva. Majd mész hozzá ultrahangra később, hogy szemmel kövesd a kölykök fejlődését.
Mert te rendes ember vagy, nem egy senkiházi szaporító.
Ha már egyszer tüzelt, akkor itt az idő ivartalanítani. Ekkor még nem késő az ivartalanítás, illetve ez az az időpont, amikor megelőzheted a későbbiekben kialakuló daganatos betegségeket. Pontosabban ez az az idő, amikor ha elvégzed az ivartalanítást, akkor a legkisebb a valószínűség arra, hogy a későbbiekben a daganat kialakuljon.
Sajnos a magyarok körében nagyon elterjedt az a tévhit, hogy legalább egyszer szülnie kell a kutyának, illetve hogy át kell élnie az anyaság örömeit, ez netto hülyeség. A saját kutyádat stresszeled csak vele.
Nem is értem, hogy mersz ilyenbe belefogni, úgy hogy az alapokkal sem vagy tisztában, nem hogy azzal, hogy a későbbiekben ez mivel fog járni… főleg ha meg is akarod őket tartani… (mindet… lol)
Nekem is némezjuhászom van, másfél éves. Évente kétszer tüzel, a tiéd is szerintem kétszer fog, mondjuk az enyém szuka létére akkora termet, mint egy kan. Októberben tüzelt, majd rá májusban, szóval egy olyan jó 6 hónap.
Egyébként azzal egyetértek, hogy az állat egészsége érdekében életében kellene egyszer anya legyen, mivel számos betegséghez vezethet, mint pl. álvemhesség, viszont a többiek szemszögét is megértem, hogy baromi sok kiskutya van már kóbor, nem kell mégtöbb. Ha mindenképpen a kiskutya mellett voksolsz akkor felelősségteljes gazdikat keress neki! Ja, és ahogyan itt írtad utána ivartalanítsd is ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!