Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy Amerikai staffordshire...

Van egy Amerikai staffordshire terrier 9 hónapos kan kutya. Olyan problémám van vele hogy ha egyedül vagyok a házban akkor elkezd durván játszani és hágó mozdulatokat is tesz közben. Hiába szólok rá, fogom meg a nyakánál fogva. Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

2024. máj. 5. 21:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
38%

Téged kellene megfogni a nyakadnál fogva nem a kis kutyát🤗

Tanítsad, neveljed, ivartalanítás. Csodákra képes

2024. máj. 6. 11:00
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem kezdő kutya tulajdonos vagyok. Előtte dobermann, bullterrier, és egy másik staffordshire terrier kutyám is volt.

Egyikkel se volt probléma.

Apám vette a kutyát, az előző stafi megtürte a macskát. Ez valószínűleg nem fogja.

Inkább az a zavaró hogy ha egyedül vagy vele akkor szabályosan provokál durván játszik.

2024. máj. 6. 21:46
 13/22 anonim ***** válasza:
53%
Full fogalmatlan vagy es kellett a harci kutya. Csak gratulalni tudok, remelem felaprit!
2024. máj. 8. 09:20
 14/22 A kérdező kommentje:

Mint fent írtam nem nekem kellet a "harci kutya" nevelés kérdése szerintem. Egy tacskó is lehet agresszív.

De sokat változott a helyzet.

Már csak akkor játszik durván ha én is akarom. Nem támad úgymond a kutya, szerintem megszokta a helyét és minket is. Sokkal nyugodtabb és igazából nem kellet fenyíteni se.

2024. máj. 9. 21:23
 15/22 anonim ***** válasza:
67%
#14 Egy tacskó LEHET agresszív? Ember, itthon pár vadászon vagy normális emberen kívül MINDENKI ölebnek tartja a tacskót, az utcán sétálva a csivava után kb. az a legagresszívabb, ha a relatív gyakoriságot nézzük. Relatív gyakoriságot úgy értem, hogy 10 éve élek Budapesten, sok kerületben nagyon sok távot megtettem már gyalog, tacskót szinte mindennap látok kettőt, pitbullt meg 10 év alatt összesen talán hármat.
2024. máj. 9. 21:27
 16/22 A kérdező kommentje:
Ez csak egy egyszerű pedál volt. Bármit írhattam volna, minden nevelés kérdése
2024. máj. 10. 01:40
 17/22 anonim ***** válasza:
65%
Nem. Minden ösztön kérdése. A neveléssel legfeljebb tompítani lehet az ösztönből fakadó dolgokat, de az ösztön mindent felülír. Az agár űzni fog, a pásztorkutya védeni a területét, a vizsla állni és keresni a vadat, a pitbull ölni.
2024. máj. 10. 07:47
 18/22 anonim ***** válasza:
26%
#14: Akkor rendben van. Ha megis ujrakezdene a hago mozdulatokat, akkor nincs mas megoldas, mint az, hogy lefogod es te imitalod a faranal a hago mozdulatokat. Egy dominans, ivaros amstaff kan csak abbol ert.
2024. máj. 10. 12:34
 19/22 anonim ***** válasza:
40%

#18 Undorító vagy.

Kérdező, talán ki kellene ivartalaníttatni a kutyádat, nem elkapni a nyakát, meg fenyíteni!

Ugyanezt a sorsot kívánom Neked! 😘

2024. máj. 11. 10:34
 20/22 A kérdező kommentje:

#18 az állatorvos javasolta az ivartalanítást de majd ha csak elmúlt egy éves a kutya.

Engem meg nem értem miért kell támadni, ha csak segítséget szerettem volna kérni. Nem az a cél hogy bántsam a kutyát, csak mint ahogy fentebb is írtak meg kell szabni a határokat.

2024. máj. 14. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!