Van egy Amerikai staffordshire terrier 9 hónapos kan kutya. Olyan problémám van vele hogy ha egyedül vagyok a házban akkor elkezd durván játszani és hágó mozdulatokat is tesz közben. Hiába szólok rá, fogom meg a nyakánál fogva. Mit csináljak vele?
Itt folytatom, próbálok durvábban fellépni hogy hadja abba, de akkor a kutya is durvábban "játszik" valamikor még mororg is harapja a kezem de nem olyan durván hogy annyira fájjon.
Nagyon zavaró hogy ezt csinálja.
Amúgy játékos kutya, 2 napja van a családban.
Köszönöm a segítséget. Gondoltam hogy ez lehet a gond.
Meg lehet érzi azt is hogy én nem örülök neki annyira hogy itt van.
Van a haznál egy öreg macska és sajnos nincsenek jóban.
Ivartalanítani, a lehető leghamarabb.
Nevelni, gyakorolni vele, hogy evés közben meg kell engednie, hogy elvedd a tálját (amit, ha leül és türelmesen vár, természetesen visszakapja)
Tisztázni vele, hogy nem ugorhat rád.
Amikor rád morog, azonnal megragadni a nyakánál, és megrázni (kb a morgással egyidőben, mert később már nem tudja, hogy miért kapja a büntit)
Csak egy kérdés, ha te nem örülsz annak, hogy veletek van, akkor ki hozta őt a házba? És miért van a kutya veled, ha másik családtag a gazdája?
Egy amstaff kutya nagyon erős jellem, kezdő kutyatartóknak nagyon nem ajánlott. Az idős cicának a sírját meg nyugodtan el kezdheted ásni, mert nem lesz hosszú életű a 9 hónapos amstaff mellett. Te sem, ha nem teszitek a helyére, mert az amstaff a termetével és az erejével simán átharapja a nyakadat is. Magyarországon is ölt már embert amstaff, nem egyszer. Ráadásul sokan hiszik az amstaffokról, hogy pitbull, és azt állítják, hogy pitbull támadta őket (mikozben egy amstaff volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!