Akik benti kutyát tartanak azoknak miért rettenetesen büdös a lakásuk/házuk? Ők megszokják a szagot és ezért nem érzékelik vagy mi van?
Nem feltétlen büdös.
Nekem több ismerősöm van akiknél van kutya és mindenki benti kutyaként tartja, de a legtöbb helyen egyáltalán nem érzem a kutya szagot, pedig én finnyás vagyok a szagokra.
De van ahol igen és ott is tiszta a kutya, de mégis érzek valamit.
Nálunk kutyaszag nincs, meg szoktak lepődni emberek, hogy bejöhet a kutya, mert nem látszódik/érződik, hogy bent lenne. De a kutyának magának szerintem igenis van szaga. Az a tipik kutyaszag, ami minél nagyobb testű a kutya, annál inkább érződik, de a kicsiken is megvan. Mondom ezt úgy, hogy német juhász és rottweiler volt nekünk mindig a szülői háznál, nekem most egy 20 kilós bull keverékem van, de van a családban máltai, én azon is érzem. A lakás viszont csak akkor lesz büdös a kutyától, ha sokan vannak, vagy ha a cuccai nincsenek rendszeresen mosva, illetve nincs rendesen szellőztetve. Ahol igényes emberek laknak és tisztán tartják a kutyát is, a házat is, ott nincs büdös, de jártam már én is olyan helyen, ahol szerintem már a falakból jött a kutyaszag...
A macska viszont tényleg semennyire nem büdös, nekik öblítő illatuk van mindig 😀
Nekem nincs kutyám, de a kutyás barátomnál nincs brutális kutyaszag. Pedig 2 kisebb méretű kutyája van. A kutyáknak is csak akkor érzed ha konkrét beleszagolsz a bundájukba.
Nem tudom hogy csinálja amúgy, nekem ez az egyik félelmem a kutyatartással kapcsolatban. Jelenleg 2 macskám van, nekik sincs különösebb szaguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!