Rezsóra rátettem egy agyagcserepet és úgy 1,5 perc múlva rettenetesen büdös lett. A rezsónak a spirál nyomát is rajta hagyta. Mitől lehetett?
A cserépnek (amikor kaptam) nem volt szaga, de egyébként le is mostam.
A rezsó pedig azt a büdösséget sem üresjáratban, sem pedig akkor nem produkálta, amikor főztem rajta.
Az, hogy biztos, hogy agyagból van-e, erre nem tudok válaszolni, csak arra, hogy nem műanyagból, mert hallani amikor megkocogtatom, hogy annak agyagnak kell lennie, de azt nem tudom, hogy a cserép készítésénél nem került-e bele valami mesterséges (adalék) anyag.
(Nem, nem olvadt meg és el se deformálódott.)
Köszönöm 2-es a gondolatot!
Szinte 100%, hogy mesterséges anyagból keletkezett a szag, mert rettentően büdös és tapasztalataim szerint nem éreztem ilyen szagot bármilyen természetes anyag hővel való érintkezése során.
3-as! Úgy érted, hogy egy zománc bevonat lenne rajta?
Miután megkaptam, utána sokáig áztattam és lemostam (mosószódával is kezeltem, mert fekete volt, de a fekete szennyeződésnek nem volt szaga, tehát természetes dolog lehetett – egyébként ahol ráégett a fűtőspirál nyoma, azon a területen nem sok feketeséget látok. A pórusokban van még valamennyi fekete szennyeződés, de minimális (lásd a később linkelt képet).), sőt le is csiszoltam.
Több képet linkelek, mert nem tudtam most megfelelő fényviszonyok között fényképezni, de talán az első sikerült a legjobban.
A gondolatokat köszönöm mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!