Negatív vélemények menhelyes, vagy keverék kutyával kapcsolatban?
Alapvetően minden kutyát ugyanúgy kell nevelni. Lehet ellenkezni, de a kutyaiskolában sincsenek retriever osztály, németjuhász osztály, skótjuhász osztály stb.
Sajnos én is hallottam már olyat, hogy olyan komoly problémái voltak a kutyának, hogy végül visszakerült szegény eb. És az illetőnek sem az első kutyája volt.
Bocs, hogy ide írom, de már nagyon kikívánkozik belőlem: Olyan idegrángásom van attól amikor azt mondják, hogy menhelyi kutya legyen mindenképpen, mert azok sokkal hálásabbak! Az biztos, hogy hálás. De akkor egy nem menhelyi kutya az ördög maga? Aki direkt arra játszik, hogy kicsináljon? Ő nem hálás, hogy eteted, gondoskodsz róla, SZERETED?
Nem a menhelyi kutyák ellen beszélek, dehogy is. Nekem is van/volt menhelyi kutyám. De essünk már át a ló tulsó oldalára!
És tényleg, kedves kérdező, ez nem ellened irányul, csak már nem bírtam magamban tartani, bocsesz.
A 07.31-es vagyok újra. Egyetértek xnorkax válaszával. És hidd el kedves előtte válaszoló, hogy nem azért lett menhelyi kutyám, mert divat, vagy valami hasonló butaság. Volt nekem is fajtiszta kutyám 30 éve, okos és gyönyörű volt, 11 évig élt boldogan szeretetben. Azóta felnőttem, most a kamasz gyerekeim (és persze a saját örömömre)akartam kutyát. Nézegettem, de az árak sajnos elszabadultak. Eszembe sem jutott a menhelyeken nézelődni, míg a neten véletlenül meg nem láttam a kutyám és testvérei fényképét. Azonnal beleszerettünk. Annyira, hogy szombaton este láttuk meg a képet és vasárnap reggel már száguldottunk érte Budapestről Székesfehérvárra. Szerelem volt első látásra... :)
Nekem inkább attól áll fel a szőr a hátamon, ha olyanok vesznek akár több százezerért kiskutyát, akiknek halvány lila gőzük sincs a tartásáról, etetéséről és neveléséről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!