Kutya a kocsiban(?)
Megosztó téma lesz szerintem, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, illetve hogy ti hogyan oldanátok meg. Nemsokára hazahozok egy kölyökkutyust, és itthon tudok vele lenni minimum 1 hétig (valószínű tovább is, igyekszem úgy beosztani a munkaidőmet), az egyetlen bökkenő a reggeli rutin körül annyi, hogy a gyerekemet óvodába kell vinni.
Itthon hagyni már az első napokban nem akarom a kutyust, akkor se, ha kb fél óra az ovis kör. Általában gyalog járunk, néha autóval, viszont az intézmény területére nem lehet kutyát bevinni (táskában sem, de nyilván ezt megértem). Annak nem vagyok híve, hogy a kutyát kikössem a kerítéshez, szerintem ebben bőven van rizikó. Arra gondoltam, hogy a kutyát arra a durván 5 percre, míg beviszem a gyereket az oviba az autóban hagynám a saját ülésébe bekötve, klímával/kissé lehúzott ablakkal, illetve kiírnám az ablakra, hogy pár perc es jövök+elérhetőségem. Több időre nem hagynám bent, a gyereket sem szoktam soha, ennek sem vagyok híve, de per pillanat más megoldást, ami mindenkinek jó nem igazán találtam. Mit gondoltok, ez így nagyon elítélendő, ha tényleg csak arról a reggeli pár percről van szó?:/
#9, csak nem tudom mennyire célszerű ilyen rövid idő után kvázi szoktatás nélkül magára hagyni egyből 30-40 percre? Vasárnap délután-este tudom hazahozni, másnap reggel már aktuális lesz.
Úgy terveztem őszintén szólva, hogy nem vittem volna oviba a gyereket, de ez nem jött össze, mert fellépésre készülnek. Az volt a terv, hogy otthon leszünk a kutyával az első héten mindketten, és azalatt fokozatosan szoktatjuk, hogy következő heten már otthon tudjam hagyni reggel.
Törpetacskó a kutyus:)
Szerintem nyugodtan hagyd otthon. Nem baj, ha hamar hozzászokik, hogy egyedül van otthon.
Sőt igazándiból az lenne az ideális (persze ezt a legnehezebb kibírni :-), hogy ha otthon vagy, akkor se szórakoztasd egész nap, mert sokkal rosszabb lesz, a "tutujgatásból" egyszer csak azt veszi észre, hogy egyedül van.
A tacsi nagyon okos és nagyon öntörvényű,de ha kitartó vagy és következetes, remek társ lesz belőle.
A szomszédomé - elmondása szerint - azért élte meg a felnőtt kort, mert nem tudott rá igazán haragudni, annyira aranyosan nézett :-) De igazi ördögfióka. :-)
ne viccelj már, fél órás egyedüllét a legjobb módja annak, hogy elkezdd szoktatni az egyedülléthez. gyorsan meg fogja érteni, hogy ha elmész, vissza is jössz.
Figyelj, mi covid idején hoztuk a kiskutyánkat, a kutya 2 éves koráig nem volt magárahagyva, mert mindent rendeltünk, együtt sétáltunk, homeoffice-ban dolgoztunk, suli is otthon ment, egyszerűen mindig volt otthon valaki, vagy velünk volt. Nem akarom ecsetelni, hogy amikor újraindult a rendes élet, akkor milyen nehézségekbe ütköztünk.
Hagyd otthon egyedül fél órára. később meg fogod hálálni magadnak.
#15, köszi, kezdő vagyok és több helyen azt írják, hogy előszó csak pár percre hagyjuk magára lehetőleg úgy, hogy házon belül vagyunk csak másik helyiségben, ehhez képest soknak tűnt ez az időtartam.:)
Egyébként nálunk is hasonló a helyzet; én nagyrészt itthonról dolgozok és többen lakunk együtt így szinte mindig van itthon valaki.
13# Igen, a tenyésztő nem állt felette, viszont ott a kutyus az alomtársaival volt együtt ismert helyen, és feltételezhetően számára biztonságos módon kialakított hely volt.
Vesd össze ezt azzal, hogy vadidegen hely, plusz utazás utáni stressz, plusz az alomtársak hiánya, és egy nem feltétlenül 100%-ig biztonságos hely, mert fél óra alatt elég sok mindent szét tudnak kapni.
Kérdező, a szobakennel valóban megoldás lehet, azon belül legalább nincsenek pl. vezetékek, konnektorok. Beteszed az alomrongyot, kis tálka vizet, alaposan kijátsszátok magatokat vele indulás előtt, dolgát is végezze, aztán kap egy töltött kongot, és jó eséllyel azzal ellesz plusz aludni fog fél óráig. Előző este is aludhat már ketrecen belül, ha oda beteszed az alomrongyot és valahova a közeletekbe állítjátok fel lehetőleg, nem muszáj bezárni, de jó eséllyel magától be fog menni az ismerős szagra. Kaját is a ketrecen belül kap a szoktatás alatt, hogy jó élményekkel kösse össze. Ajánlom a youtube-on Kríz Orsolya ketrechez szoktatás videóit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!