Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van jogosultsága a...

Miért van jogosultsága a vegán állateledeleknek?

Figyelt kérdés

Persze azt sem tartom helyénvalónak, hogy a nagyon legalja tápokat, konzerveket gyártják és árusítják.

Viszont a vegetáriánus étrend a kifejezetten ragadozók számára állatkínzás. Nem értem, hogy miért lehet egyáltalán kapni, rendelni még a normális oldalakról is. Ha az állatok érdeke volna a fontos, legalább ne járulna hozzá semelyik webshop a forgalmazásához. Zoopluson is láttam és nagyon elszomorít.

Fogalmam sincs, hogy van-e bármilyen betegség ami miatt ideiglenesen javallott-e vegán tápot adni kutyának/macskának, de tegyük fel az esetek 0,5%-ában tényleg kell valami extra gyomorkímélő étel rövid időre, akkor bőven elég ha az állatorvosnál lehetne kapni diagnózis ellenében.

De így, hogy bárki hozzáférhet és lassan megöli vele a kedvencét, nem normális.

ápr. 18. 12:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
38%

Lepontozhattok nyugodtan, mert az azt jelenti , hogy szerencsere meg sose volt dolgokot sem gyomor sem hasnyalmirigy gyulladassal.

Szigoru dietan van a kutya ez azt jelenti , hogy vagy nyulat ehet , amig eppen birja vagy a vegan tapot vagy kulon hasnyalmirigy gyulladasra valo gyogy tapszert, de azt nem eszi meg.

Zoldsegek tobbseget eheti szerencsere szereti is, rizst, kolest, lencset, babot.

Altalaban en fozok neki.

Multkor gyogyszert 1 falat virslivel adtam be mert nem otthon voltunk es csak az volt. 2 ora mulva hanyni kezdett.

Husveti kajalas utan 2 oraval hanyni kezdett , kiderult egy rokon adott neki 2 falat csulkot.

Ugyhogy vagy fozok nyulat es a zoldsegeket +rizs stb vagy vegan konzervet veszek.

Mindem mas esetben meghal 🤷‍♀️

ápr. 18. 21:19
 12/15 anonim ***** válasza:
53%

#9 vagyok, ezt azért írtam, hogy a VEGÁN cseppet sem szarabb, mint a hiperes vackok, sőt talán jobbak is, mert feltételezem van bennük fehérje, csak nem állati eredetű.

A senior kutyám történetesen vesebeteg és hasnyálmirigye sem az igazi, szóval én főzök neki minden nap, engem nem érint, de speciális táplálkozásból nem kell kioktatni.

ápr. 18. 21:48
 13/15 A kérdező kommentje:
11# Többször kiemeltem, hogy betegség esetén jól jön az ilyen táp. Tényleg ennyire értetlen vagy?
ápr. 19. 10:26
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer kaptam ajándékba a rendeléshez vega kutyakonzervet (Lukullus Veggie) és meglepően ízlett a kutyáknak. Ez konkrétan zöldség-gyümölcs konzerv volt. Nyilván csak kiegészítésként adható, de úgy szerintem rendben van pl táppal vagy húskonzervvel keverve. Jutalomfalatból kipróbálasra vettem vegat, az mangós-áfonyás és még a szomszéd kutyája is imádja :D szóval valamilyen szinten van létjogosultsága, de én csak és kizárólag kiegészítésként vagy jutalomfalatként adok nekik vega/vegan dolgokat, alapvetően Brit Care tápot esznek magas hústartalmú konzervvel keverve
ápr. 19. 20:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Létjogosultsága kb. bárminek is lehet, ami éppen divat, a vegánság most divat, meg tudják ideologizálni. Az egész arra megy ki, hogy meglovagolnak valami trendet és eladhatóvá tesznek valami vacakot.
ápr. 20. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!