Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 12 órás munkával szerintetek...

12 órás munkával szerintetek tarthatnék egy kutyát?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A párommal egy két szobás, tágas lakásban lakunk és mind a ketten 10-12 órát dolgozunk, de szeretnénk egy kutyust. Ő reggel 9-től 6-ig dolgozik, én 5-től délután 5-ig, utána pedig éjszakázom. Egy tacskóra gondoltunk. És amíg nap közben nem lennénk otthon, lenne neki pelenka, ha kellene könnyítenie magán, játékai, esetleg bekapcsolnánk neki a tv-t, hogy semmi esetre se unatkozzon. A sétáltatást úgy oldanánk meg, hogy ha nappalis vagyok akkor én hajnali 4 körül levinném, utána a párom 8 körül, majd munka után levinném, este pedig a párom. Ha éjszakás vagyok akkor kora reggel, utána pedig délután 2-3-kor vinném le. Így szerintetek rendben lenne? Nyilván valóan nem csak a levitel a fontos, mind ketten foglalkoznánk vele órákat.

2024. márc. 20. 14:07
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
65%

"Alap elvaras egy kutyatol, hogy ejszaka birjon 10-12 orat kussban pisiles nelkul otthon lenni" - mióta?

"Öreglanyok akik egesz nap csak babusgatjak buksikat es 2x 10 percre kiviszik pisilni az oke ?" - ha más csinál nem oké dolgot, akkor az másokat is feljogosít a gyökérkedésre?

2024. márc. 21. 09:07
 32/61 anonim ***** válasza:
56%

Azota miota az ember alszik ejjel es nem kel fel 4 orankent kutyat setaltatni 🤦‍♀️

En legalabbis senkit sem ismerek aki este 8 es reggel 6-8 kozott még hajnal kettokor felkel a kutyat levinni. 🤷‍♀️

Gyökérkedesre nem jogosit fel semmi. De 12 oras munkarend mellett kutyat tartani nem gyokerseg, szimplan odafigyeles es neveles kerdese.

2024. márc. 21. 09:10
 33/61 anonim ***** válasza:
68%
#32 12 órás munkarend mellett hogy a francba alszol 10-12 órákat?
2024. márc. 21. 09:19
 34/61 anonim ***** válasza:
32%

Masold mar ide azt ahol azt irtam 12 ora munka utan 12 orat alszol 🤦‍♀️

En azert irtam az esti alvast, mert az senkinek nem gond. Az ejjeli 12 ora nem seta belefer, akkor a nappali is ferjen bele.

2024. márc. 21. 11:05
 35/61 anonim ***** válasza:
71%
#34 Ha nem alszol 12 órát éjjel, akkor miért is nem viszed ki éjjel 12 órán keresztül a kutyát??? Olyan k*rva nehéz az esti séta után még lefekvés előtt leszaladni vele, meg ébredés után ezzel kezdeni a napot?
2024. márc. 21. 11:08
 36/61 anonim ***** válasza:
20%

Este 8 kor leviszem a kutyat a gyerek altatasa elott. Es reggel 8 kor ujra leviszem mikor iskolaba megy. Mi a bánatnak keltsek fel egy alvo kutyat es hagyjak fent egy alvo gyereket , hogy meg levihessem?

Reggelig olyan bekeben elvan az ejszakai pisiles nelkul, hogy csak akkor maszik ki az ágybol mikor a porazt a kezembe veszem. Nem ugy tunik mint akinek rohadtul surgos lenne.

Pedig o egyértelműen jelzi ha dolga lenne. Tavaly komoly betegsegei voltak, olbe vittem le orankent mikor jelezte , hogy menni kell.

Teljesen mindegy mennyit voltunk kint aznap , hol jartunk , milyen faradt , vagy nem voltunk sehol. Reggel 8 es este 8 ez az az ido mikor a dolgat elvegzi. Nagyon ritka ha napkozben turazas kozben kakil.

Persze ha szukseg lesz ra majd valtoztatunk a renden. De akkor is tartom magam ahhoz, hogy egy egeszseges kutya 10-12 orat bir , gond nelkul.

2024. márc. 21. 11:31
 37/61 anonim ***** válasza:
34%
Vagy csak megszokta, hogy éjszaka hiába próbálkozik, aztán majd néhány év múlva kiderül, mennyire egészséges.
2024. márc. 21. 11:40
 38/61 anonim ***** válasza:
66%
Napi 2 pisi, ráadásul 12 óránként, rohadtul nem egészséges egy kutyának...
2024. márc. 21. 11:46
 39/61 anonim ***** válasza:
42%
#36 Igazából paradox módon ebben a történetben a gyerekedet sajnálom a legjobban. Már most kezdjél félretenni neki pszichológusra, hogy ilyen anyja van.
2024. márc. 21. 11:52
 40/61 anonim ***** válasza:
60%

A kutya 13 eves koszoni szepen teljesen boldog es egeszseges. Még mindig heti 3x4x erdoben turazunk , teljesen egeszseges kiskutya. A tavalyi betegseget kozel 2 millio ft volt kikezelni. Pedig tobben is azt mondtak , hagyjuk mert oreg.

Hat mi nem hagytuk. Hetekig mindennap infuziora vittuk, fecskendovel etettem , itattam, tobb 100 ezer ft volt a gyógytápszer , ha kellett olbe vittem le orankent.

Nagyon sokat torodtunk vele es sikerult felepulnie.

Jókedvű , boldog kutyus, legalabb 5 evet letagadhatna. Ugyan ugy futkos es jatszik mint 5 eves koraban. Pontosan jol tudja , ha mennie kell akkor jelzi es le fogom vinni. Szigoru dietan van , hogy ne legyen ujra beteg , de még igy is elofordul havi 1x2x , hogy hasmenese lesz. Olyankor felebreszt es leul az ajto elé. Nyilvan leviszem.

De atlagban bekesen szundikal az ágyamban betakarózva az esties reggeli seta kozott.

Esos idoben ugy kell levonszolni pisil kakil es netto 4 perc mulva mar indul vissza. Ha napokig rossz ido van napokig csak 2x hajlandó lemenni , sose fordul elo olyan, hogy bepisilne. Még akkor is ezt csinalta mikor fiatal volt es szukseg volt mindennap 2x,2 ora mozgasra , de akkor meg dolgoztam tehat napkozben volt 12 orat pisiles nelkul. De ha esett nem ment szaladni es bent se tombolt.

Gyerekemet meg nem igazan ertem miert kene sajnalni. 🤔

2024. márc. 21. 12:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!