Hogyan várják el az emberektől a széklet felszedését, amikor…?
- Sokszor 1-2 kilométerre van a kuka (vagy szinte nincs is…)
- Legtöbbször lágy, azaz felszedhetetlen, csak összekenem a füvön = kevésbé látható = hamarabb belelépnek
- Lyukas a zacskó
- Ha rohannom kell otthonról, nem tudok elkészülni = zacskótlan vagyok
A mi városunkban szidják ezerrel a fel nem szedett kutyaszarnak gazdáit, de az senkit sem zavar, hogy annyi üvegszilánk van szétszórva, hogy emiatt kellett az én kutyámnak a lábát altatásban összevarrni. Illetve a macskaszarért sem rinyál senki, amit a kutyám előszeretettel megesz. Amibe ugyanúgy belelépnének…
Ami pedig nagyon felháborít az a kilónyi műanyag kólás, energiaitalos, kávés, stb üdítős flakon eldobálása. Ami NEM bomlik le több ezer évig.
Ja meg szeretnek panaszkodni a belelépett szarba egyesek. Vagy 1000 túrán és 2000 sétán vettem részt az elmúlt 5 évben, de egyetlen egybe sem sikerült belelépnem. Biztos ekkora probléma a kutya kaki…?
akkor nőj fel, szánj időt a kutyádra, amibe az is beletartozik, hogy rendesen összekészülsz sétára, nem nyafizol, ha egyszer már kutya kellett, amúgy meg nagyon egyszerű folyamat, fogod a zacsit, felmarkolod vele a cuccot, és battyogsz egy kilométert a következő kukáig, bár ez a kilométer erős túlzás a részedről. a macska egyrészt ritkán sétál pórázon és felügyelettel, másrészt elkapar maga után.
de ha te ilyen lusta, antiszociális hisztigép vagy, akkor tudnám ajánlani a tanyára költözést, ott szabadon kerülgetheted a kutyád szarát, meg inhalálhatod a kánikulában. alternatívakánt ne tarts kutyát, ha képtelen vagy viselni a kutyatartással járó feladatokat.
A kuka hiánya valóban nagy gond, ezen az önkormányzatnak kellene segíteni. Közeleg a választás, nézd meg a jelölteket!
Ajánlom, nézd meg még a Zállatorvos videóit, azután már előzőleg a zsebedbe készíted a zacskót, jóval indulás előtt, hogy el ne feledd.
Ha általában lágy a kutyád széklete, akkor ott gond van. Válts étrendet vele, keress új tápot, mert ez nem normális.
Nem tudsz bedobni egy tekercs kakizacsit a zsebedbe. Ez mégis mennyi időbe telik? 1-2 másodperc? Nem emiatt fogsz elkésni...
Sokszor 1-2 kilométerre van a kuka (vagy szinte nincs is…)
Kellemetlen, ilyenkor duplán vagy triplán zacskóba rakom és viszem magammal.
Legtöbbször lágy, azaz felszedhetetlen, csak összekenem a füvön = kevésbé látható = hamarabb belelépnek
Ócska kifogás, mindenképpen fel kell szedni, akár egy komplett fűcsomóval.
Lyukas a zacskó
Ellenőrizd, használj kettőt.
Ha rohannom kell otthonról, nem tudok elkészülni = zacskótlan vagyok
Használj olyan zacskó tartót, amit a pórázra tudsz tenni. Pl.: [link]
Biztos ekkora probléma a kutya kaki…?
Igen, nagy probléma. Kutyásként sem élvezet belelépni.
- Sokszor 1-2 kilométerre van a kuka (vagy szinte nincs is…)
- Legtöbbször lágy, azaz felszedhetetlen, csak összekenem a füvön = kevésbé látható = hamarabb belelépnek
- Lyukas a zacskó
- Ha rohannom kell otthonról, nem tudok elkészülni = zacskótlan vagyok
Ezek közül 3 a te "hibád". Én nem találkoztak lyukas zacsival a tekercsben, plusz a tekercs, az mindig a kutyás kabátom zsebében van, lehetetlen otthonhagynom így. De ha nagyon változó, hogy miben mentek sétálni, akkor lehet venni pórázra csatolható kakizacsi-adagoló+tartót, kicsi dolog, de akkor mindig ott fog csüngeni a pórázon és nem felejted otthon.
Ha a kutyád széklete túl lágy a felszedéshez, akkor vagy egészségügyi problémája van, vagy nagyon rosszul táplálod. Ezt a témakört érdemes lenne bejárnod.
A kukahiánnyal, az eldobált szeméttel és a macskaszarral "igazad van", de ezek nem jogosítanak fel arra, hogy te tisztán tartsd a saját környezetet. Elvégre remélem te sem dobálod el a kólásdobozt, mert messze van a kuka, vagy mert más isi csinálja :)
A pórazra lehet tenni ilyen zacskó adagolót. (Fressnapfba lehet venni).
Lyukas a zacskó?‐vegyél jobb minőségűt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!