A bull tipusú kutyák tetszenek. Amerikai bulldog vagy bullmasztiff lenne a jobb választás?
Egyik sem egyszerű fajta, más kutyákkal csak komoly szocializáció mellett jönnek ki, dominánsak, és idegen ember szemben bizalmatlanok, akár agresszívak is lehetnek.
Az amerikai bulldog valamivel agilisebb, főleg a standard verzió, ami szikárabb, mozgékonyabb, olyan 28-40kg között mozog, míg a bully változat 32-50kg.
A bullmasztiff nagyobb náluk, ezáltal kevésbé mozgékony, birka türelmű, de ha bepipul, kő kövön nem marad, ők olyan 40-60kg között vannak.
"KUTYATÁMADÁS SOPRONBAN:továbbra is válságos állapotban van az a 4 éves kislány, akire egy harci kutya támadt
Amint arról beszámoltunk, hétfőn a déli órákban Sopronban, egy, a belvároshoz közeli utca egyik udvarában kutyadámadás áldozata lett egy gyermek és egy felnőtt nő. Egy négyéves kislányt és a nagymamáját támadta meg az amerikai bulldog.
A nagymama kezét és lábát összeharapdálta az eb, amely aztán a falhoz szorította a kislányt, akinek az arcát és az egész testét marcangolta. Az eb nem akarta elengedni a kislányt. Végül a pitbull gazdája fékezte meg a kutyát, ami az eset után karanténba került. A házban élőket megdöbbentette az eset."
Folytköv:
"CSAKNEM SZÉTTÉPETT EGY 4 ÉVES KISLÁNYT EGY PITBULL SOPRONBAN
Nem altatják el az ebet. A tenyésztő veszi át, akitől vásárolta a kutyatulajdonos.
Kis híján halálra marcangolt egy 4 éves kislányt egy kutya Sopronban. A Tények információi szerint a gyerek egy társasház belső udvarán játszott, amikor az amerikai pitbull rátámadt. A megvadult állat a kislány koponyáját, hasát és mellkasát is összemarcangolta. Az eb egyszerűen nem akarta elengedni a gyereket, akit a nagymamája próbált megvédeni, őt a kutya lábon harapta, végül a gazdája fékezte meg az állatot.
Úgy tudni, a kislányra aznap a nagymamája vigyázott, a gyerek az ő kölyökkutyájával játszott az udvaron. A támadó kutyát a gazdája ismerőse engedte ki az egyik emeleti lakásból, hogy sétálni vigye, de a megvadult állat rárontott a gyerekre.
Az összemarcangolt kislány súlyos sérüléseket szenvedett. A Tények úgy értesült, a kutya olyan erővel harapta meg a koponyáját, hogy egy csontszilánk az agyába fúródott. A kisgyereket és a nagymamáját azonnal kórházba vitték. A kislányt műteni kellett, továbbra is súlyos az állapota.
A házban élőket sokkolta a brutális kutyatámadás. Egyikük a kisgyerek sikoltozására rohant ki.
A kutyagazda egyik barátja azt állítja, hogy az eb soha nem bántott senkit. “Szó szerint a fejemet a szájába tettem, annyira bíztam benne. Nem is értem, hogy történhetett ez, mivel nem volt semmi előjele. A kutya rendesen volt tartva, ellátva” – nyilatkozta.
A rendőrség büntetőeljárást indított.
A kisgyereket megtámadó pitbull a soproni ebrendészeti telepre került, 14 napos karanténba. A 2 éves Hugót a hatósági megfigyelés után nem kaphatja vissza a gazdája; a tenyésztő veszi át, akitől vásárolták."
Teljesen mindegy, harci ösztönökkel rendelkező fajta.
Állítólag jól nevelt, ártatlan bárány volt, egyszer csak bekattant.
Ezekben olyan erősen bele tenyésztették, bele nevelték az "ölj, vagy téged ölnek" túlélőösztönt, hogy a büdös életben nem lehet megbízni bennük.
Ezt mér nagyon durván elb@$ták az emberek, hogy be kéne tiltani az összes olyan fajtát, amit viadalra tenyésztettek, vagy amiben megtalálhatóak ezek a fajták.
Ezzel egyetértek. Viszont az amerikai bulldog soha nem volt viadorkutya, az őse az volt (régi angol bulldog), de ~150 évvel ezelőtt, és azért az amerikai bulldog keveredett más fajtákkal, mire kialakult.
Én ismertem néhányat. Kutyaiskolában remekül elvoltak. Az én kutyámnak az egyik legjobb játszópajtása egy időben egy 4 éves amerikai bulldog volt.
Kutyának hinni nem lehet,csak egy állat.
Bármikor ember ellen fordul,képességeik szerint meg is ölhetik az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!