Szerintetek hogy lehetne leszoktatni?
Ilyenek. Nekem is ilyen volt, akármennyit is foglalkoztam vele. Ennyi idösen kb fél-egy óra alatt kipihente az egész délutános programot, ahol tanultunk is, a pajtikkal is kitombolhatta magát, aztán kezdödött elölröl.
2 éves kora után elnyugodott. Most már csak kapar, amikor éled a természet tavasszal, és jönnek ki a pl (csere)bogarak a földböl.
Első körben le kell minden nap fárasztani, hogy konkrét legyek: min. 1-2 óra séta lehetőleg változatos helyeken és 2-3x 10 perc feladatozás, ezek mellett pedig heti 1-2 suli is jó lenne sima csoportos engedelmes vagy valamilyen sport/őrző-védő. (én másfél-két éves koráig nem futtatnám, de utána az is szuper fárasztás)
Ha ez nem szünteti meg az ásást, akkor figyelni kell és tiltani, de csak akkor kapja a fejmosást, ha a munkálatok közben csípitek el, ha csak a végeredményt látjátok, akkor már késő. Adhattok neki alternatívákat is, pl rágcsálós játékok, szárított dolgok.
A német juhász munkakutya eredetileg. Munka kell neki. Ha te nem adod meg, akkor keres magának.
De ha még a pórázhoz sem szoktattad hozzá, ha még sétálni sem vagy hajlandó elvinni naponta, nem kellene kutyát tartanod! Keress neki egy normális gazdát, aki rendesen tartja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!