Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy dönti el a kutya, hogy...

Hogy dönti el a kutya, hogy ki a barát, ki az ellenség?

Figyelt kérdés

Volt kint egy kóbor kutya az utcán, kimentem hozzá, mert barátságosnak tűnt, megsimogatni, megnézni, mi van a nyakörvén. Kimentem a kutyámmal, a kutyám morgott rá, rászóltam, megszaglászták egymást. Megsimogattam, de a kutyám meg meg akarta harapni, meg morgott rá, gondolom azt hitte, hogy meg kell védenie, rászóltam, akkor abba hagyta. Aztán játszottak, kergetőztek. És a kóbor eb, jelölgetett, ez a kutyámnak nagyon nem tetszett, rájelölt, és jól felkaparta, hogy ez az ő területe.

De, hogy dönti el a kutya, hogy most nem kell védenie, márt rászóltam, hogy nem? Vagyis a falkavezér dönt, hogy mit kell tenni? Vagy rosszul gondolom?

2010. okt. 25. 19:02
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nem kellett volna kivinned a kutyádat. Egyrészt a területét védte az idegen, betolakodó kutya ellen, másrészt féltékeny volt, hogy miért simogatsz egy másik kutyát.
2012. aug. 21. 23:56
 12/13 anonim válasza:

Nos először is nem hibáztatlak mert nem tudhattad

A kutyádat több okból is felelőtlenség volt kivinni:

-a másik kutya betegséget hordozhat

-a másik kutya agresszívan léphet fel a kutyád vagy veled szemben

ha a környékben lakik ki se mentem volna hozzá csak ablakból/kerítésen belülről néztem volna.

2012. aug. 22. 07:57
 13/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy téged védett, de a területét is védte, meg féltékeny is lehetett rád. Ha meglátod, hogy kutyád morog egy másikra, inkább vidd el, főleg, ha fiú-fiú.
2012. aug. 22. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!