Hogy dönti el a kutya, hogy ki a barát, ki az ellenség?
Volt kint egy kóbor kutya az utcán, kimentem hozzá, mert barátságosnak tűnt, megsimogatni, megnézni, mi van a nyakörvén. Kimentem a kutyámmal, a kutyám morgott rá, rászóltam, megszaglászták egymást. Megsimogattam, de a kutyám meg meg akarta harapni, meg morgott rá, gondolom azt hitte, hogy meg kell védenie, rászóltam, akkor abba hagyta. Aztán játszottak, kergetőztek. És a kóbor eb, jelölgetett, ez a kutyámnak nagyon nem tetszett, rájelölt, és jól felkaparta, hogy ez az ő területe.
De, hogy dönti el a kutya, hogy most nem kell védenie, márt rászóltam, hogy nem? Vagyis a falkavezér dönt, hogy mit kell tenni? Vagy rosszul gondolom?
Hát szerintem nem kellett volna kivinned a kutyád is. Azért morgott rá, mert a kutyád a dominánsabb. Gondold végig:
-a kutyát kidobják
-éhezik
-fél
-hiányzik az otthona
Így már szegény kis kóbor kutyus lenézi saját magát, s egyértelmű, hogy a csóribb.
És mi van a kóborral milyen színű?
első vok.
Huhi, nekem is foxim van :)
Sztem nem téged védett elsősorban, hanem a területét.
Ráadásul idegen, betolakodó kutya volt, akit nem ismert. Minden adott a figyelmeztető morgásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!