Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megköthetem a kutyát hosszabb...

Megköthetem a kutyát hosszabb láncon, ha folyton elszökik?

Figyelt kérdés

márc. 1. 18:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%

"Azt sem szűri senki hogy gyereket milyen putriba szülnek meg és kicsodák..."

Soha nem értettem ezt a rettentő primitív "a másik is lop" érvelési kultúrát. Mindamellett abban egyetértek, hogy a gyerekvállalást is szabályozni kellene valamilyen formában.

"persze, majd pont a kutyatartást fogják szabályozni"

Jelenleg is vannak szabályok, állatvédelmi törvények. Az más kérdés, hogy sajnos ezt sok helyen nem tartják/tartatják be.

"bilibe lóg a kezed"

Igen, sajnos csak ábrándozom arról, hogy az emberek képesek 2024-ben értelmes emberként viselkedni. Ez nyilván túl magas elvárás.

márc. 1. 21:24
 12/21 anonim ***** válasza:
92%

"Igen, sajnos csak ábrándozom arról, hogy az emberek képesek 2024-ben értelmes emberként viselkedni. Ez nyilván túl magas elvárás."

Teljesen félreérted a kommentemet. Én lennék az egyik leg boldogabb ha az emberek normlisan tartanák a házi állataikat/kedvenceiket, DE mint mondtam amíg nincsen senki eltiltva tőle hogy szaporodjon és gyereke legyen vagy legalábbis nem veszik el tőle automatikusan az életvitele és alkalmatlansága miatt hanem inkább segéllyel tömik és ő pedig a döngölt padlóra potyogtatja a gyerekeket addig hiú ábránd abban hinned hogy ebben a moslék országban rajtam, meg rajtad meg a többi ilyen szerencsétlenen kívül bárkit is érdekel az állatvédelem. Ott van pl az állatvédelmi törvény ami nem fogalmaz egyértelműen arra vonatkozóan sem hogy a szaporítást, mint olyan alapjaiban véve ellehetetlenítse. Írta valaki hogy "hívja az állatvédőket" és?? nincsen ilyen hatóság magyarországon. Amennyiben az állattartással kapcsolatos szabálysértések vagy bűncselekmények merülnek fel akkor a rendőrség csinálhat(na) bármit is, persze nem fog, mert nincsen erre kapacitás. Az állatvédő csoportok maximum fenyegetőzni tudnak, esetleg a gazda lelkére beszélni hogy adja nekik az a kisállatot. Mást nem tehetnek. De a pirosat nyomkodni ahhoz persze van esze itt mindenkinek.

márc. 1. 21:35
 13/21 anonim ***** válasza:
#12 Bocsánat!
márc. 1. 21:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Ideiglenesen meglehet de nem lehet lancon tartani. Pl megkotheted ha jonnek hozzad vendegek kerti partira mert az csak nehany ora.

Volt kutyank ami a mindik kapart a keritesnel es kiasta magat. Kell rendes alap vagy drothalot le kell asni, ki kell fesziteni hogy ne tudjon kibujni.

márc. 2. 01:06
 15/21 anonim ***** válasza:
86%

Megkötheted, persze, aztán nem kell csodálkozni, ha esetleg valaki feljelent.

De inkább add oda valakinek, aki foglalkozik is vele ;) Neked ez nem megy.

márc. 2. 08:42
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Na, megjelentek itt is a lepontozós gyökerek. :D Grat.
márc. 2. 17:00
 17/21 anonim ***** válasza:
71%

Kifutóval lehet.

Udvar egyik végéből a másikba valami cölöphöz kösd a vastag futót, arra tedd a láncot.

Így bejárhatja ugyanúgy az egész udvart, csak a lánc miatt kiszökni nem fog tudni.

Természetesen, napi 2 óra séta, szabadon futtatás, játék, tanítás meg kell, hogy legyen.

márc. 2. 17:15
 18/21 Senior Séf ***** válasza:
100%
Mellőled én is megszöknék.
márc. 2. 18:12
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ivartalantísd, kezd el rendszeresen sétáltatni,fárasztani kerítést is csináld meg.

Kutya tartás felelősséggel jár.

Persze,hogy szökik,mivel semmi inger nem éri,ivarosan az ösztönei is hajtják,lehet a kerítésed sem jó.

Ismerősömnek moszkvai őrkutyája van,amúgy jó fej kutya,de 80 kg és hát nagyon hamar felborítja az embereket,csupán mert örül. Így ha kerti parti van akkor meg van kötve,de megszokta hogy arra a néhány órara meg van kötve.

állandó jelleggel egy kutyát sem lehet megkötni.

márc. 2. 18:28
 20/21 anonim ***** válasza:
A láncon tartás + elhanyagolás egyenes út az idegbetegséghez, tankönyvi példáját látjuk a szomszédunkban... Ez a szerencsétlen kutya már olyan szinten idegbeteg, hogy ilyet én még nem láttam. Szabályosan őrjöng, mikor egyedül van, az egész környék a pofájától zeng. Ma például egész napra eltakarodott a nemtörődöm barom meg a neje, a kutyát faszántosan magára hagyták, és mivel képtelen kezelni az egyedüllétet, mert világéletében tojtak a fejére, úgy vergődik, mint akit ölnek. Persze ez legkevésbé se zavarja azt a két senkiházit. Már a falat kaparjuk kínunkban, elviselhetetlen a hangzavar. Ki a bánatot lehet ilyenkor segítségül hívni? Marad a tehetetlen dühöngés, hogy miért tart állatot olyan, aki teljesen alkalmatlan rá...
márc. 9. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!