Hivatalosan nem lehet tartosan lancon, de gyakorlatilag az orszag nagy resze igy tart allatot, szoval ketlem, hogy barmi bajod lenne belole :((
Keritest amugy miert nem csinalod meg? Ivaros? Mennyit foglalkozol vele egy nap? Ugyebar, aki kutyat vesz magahoz, annak biza foglalkoznia is kene vele.
4-Ugyanez van a szomszédomban..kutya kellett,kikötötték,adnak neki enni és ennyi,egy árva szót nem szólnak hozzá,abszolut nem foglalkoznak vele..ugat ha kell ha nem.Nekem meg a tököm már tele van vele.mert nem lehet tőle pihenni,a saját házamban,saját ágyamban füldugóval kell aludni.Szóéltam annak a seggfej szomszédnak,de azt mondt azért kutya hogy ugasson...idióta barom..Jövőhéten ki fogom hívni az állatvédőket meg az állatorvost is.
Szabályozni kellene a kutyatartást,hogy mindenféle idióta ne tarthasson állatot.
Saját szüleimnél is ezt a fajta "felelős" állattartást látom. Egyik kutya szökött, onnantól meg van kötve. A másik kutya egy agresszív, ugrálós, túlpörgős őrült. Persze szerintük ez rendben van, mert ház ez a jó HÁZŐRZŐ.
Fiatalkorában talán kétszer vitték el sétálni de mivel nagyon engedetlen volt, többet nem mentek vele. Mondtam, hogy ezt a kutyát nevelni kellene, mozgatni. Az volt a válasz, hogy még fiatal, majd lenyugszik.
egész este, egész nap ugat, arra is az a válasz, hogy az a dolga.
Persze mindezek mellett az én szüleim a legnagyobb hangemberek ha arról van szó, hogy valaki kutyát tart lakásban, mert a kutya nem oda való, a kutyának nem való a bezártság. Szerintük az állatkínzás mert a kutyának a kertben a helye. Megkötve.
Én eleve erősen szűrném, ki tarthat kutyát és ki nem. Úgy ahogy van megtiltanám a klasszikus vidéki kutyatartást.
#4/6 Nekem kedvencem amikor egy-egy ilyen eb hosszú szenvedéssel jobb létre szenderül és az összes "gazda" elkezd sipítozni, hogy biztos valaki megmérgezte.
Nyilván megmérgezték és véletlenül sem az volt a probléma, hogy a büdös életben nem látta az állatot állatorvos, egyetlen kötelező oltása nem volt és háromnapos moslékkal etették.
"Én eleve erősen szűrném, ki tarthat kutyát és ki nem. Úgy ahogy van megtiltanám a klasszikus vidéki kutyatartást."
Azt sem szűri senki hogy gyereket milyen putriba szülnek meg és kicsodák...
persze, majd pont a kutyatartást fogják szabályozni, bilibe lóg a kezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!