Hogyan segíthetnék hogy ne féljen az emberektől?
Igen, vidd gyakrabban emberek közé. Kerüld a heves mozdulatokat, dícsérd meg gyakran, simogasd. Egy idő után oldottabb lesz. Az én kutyám is ilyen volt. 1-2 hónap alatt nagyon sokat változott.
Látatlanban elég nehéz megmondani, milyen kutyák keveréke.
vidd el egy kutyás találkozóra ahol sok-sok ember van, így lemásolhatja a többi kiegyensúlyozott kutya viselkedését
...és ne kiabálj vele, ne erőltess rá semmit, mindig várd meg amíg ő közelít hozzád és csak ha teljesen nyugodt, leül vagy lefekszik a közledben, egyértelműen nyit feléd akkor jutalmazd a figyelmeddel, egy masszázzsal, majd simogatással
Ha nem a te kiskutyád, nem sokat tehetsz.
Egyébként olyan kevesen értik, hogy mi az a türelem...
Ha a kiskutya most már jó helyen van, nem bántják, kap szeretetet és gondoskodást, akkor csak egy kis idő kell neki, míg feloldódik.
Miért kell mesterségesen siettetni az ilyet?
Ha te megijedsz, akkor nem idő kell míg megnyugodj?
Vajon más kívülről hogyan tudná ezt siettetni?
Jó iolvasni,hogy nem mindekni azt mondja,vidd rögtön emberek közé. Szerintem semmiképpen.
Hagyjatok neki időt. Új,jó helyre került,neki ez még egy szokatlan helyzet. Szép lassan megszokja majd,hogy ott őt szeretik,és nem bántják. Ha már teljesen biztos magában és a családjában,akkor lehet már emberek közé vinni. Sőt,addigra talán alig fog félni.
Több mint egy éve hoztunk ki menhelyről egy sebesült,rossz körülmények közül mentett kutyust. Eleinte rettegett mindentől és mindenkitől,amíg kivettem a kocsiból és bevittem a kertbe,szinte ordított félelmében. Aztán szép lassan rájött,hogy jó helye van. Itt szeretik,nem bántják. Pár hónap alatt gyökeresen megváltozott. Eleinte csak tőlünk nem félt,aztán már a hirtelen mozdulatokra sem ijedt meg,utána az se zavarta ha játék közben a másik kutyánk labdája véletlen oldalbatalálja.
Közben persze vittük sétálni,de nem olyan helyre,ami tele lenne emberekkel. Több mint 1 év elteltével egy teljesen kiegyensúlyozott kutyává vált,nem fél az idegenektől(nyáron jött ő is nyaralni,meg se rendült,hogy4-5 vadidegen szaladgál körülötte).
Csak türelem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!