A kutyátoknak is van olyan szokása,ami nem jó,de végül elfogadtátok és nem változtattátok meg?
Fél éve próbálom a kutyámat leszoktatni arról,hogyha meglát egy másik kutyát,ne ugasson rá.
Vagyis ebben is vannak azért különböző helyzetek,mert nem minden kutyát ugat meg...valamikor feltuningolja magát akkor mindenkit.
Morog,ugat,de ha elengedném nem támadná meg
Kutyasuliba járunk,ott is ezt csinálja, főleg akkor a legjobban ha elvannak engedve a kutyák (ilyenkor én is elengedem és megy játszani)
De akkor se jó,hogy ugat és morog mert ő odaakar menni
Fél éve próbálom korrigálni kevés vagy szinte nulla sikerrel.
A kutysuliba azt mondták,hogy biztos van benne ilyen "vér" is. Olyan mint a Border Collie ,hogy csipked vagyis Nem lehet róla leszoktatni.
Gondolkoztam másik tréner felkeresésében,De sajnos azon is,hogy elfogadom ez egy "rossz" szokás...
Ui:Azért még nem szeretném feladni...tanácsokat is várok!
ha esetleg bárkinek lenne tanácsa egy kis tudnivaló:
-Ha ugatnak a kutyák,futkároznak, vagy nagyobb mint ő,megugatja,morog, menne oda
-Ritkán támadott más kutyákra,leginkább akkor,ha sokan jöttek hirtelen és nagyok voltak
-félénk,mindig a lábamhoz támaszkodik mikor ugat,nem mindig akar odamenni (ez is változó,nem tudom mitől függ)
-elengedve a többi kutyával (kutyasuli) senkit nem bánt, inkább csak velük futkározik
#6 A kistestű kutyák esetében főként jellemző, hogy a gazdi ráhagyja, mert "olyan cuki", meg "ő ilyen". Ha nem foglalkozol a problémával, akkor az a legegyszerűbb, hogy ráfogod a fajtára, de ettől még nem a fajta sajátossága maga a probléma.
Azt azért ugye tudjátok, hogy a fajta jelleg nem kizárható tényező?
Természetesen bármelyik kutya lehet reaktív, de vannak fajták, amik sokkal jobban hajlamosak rá. Egyik kutyakiképzőtől származó videóban mondták, hogy a 3 leginkább reaktivitásra hajlamos fajta a németjuhász, az amstaff/pitbull és a tacskó. Külföldi reaktív kutyás csoportban is főként ezek a fajták szerepelnek + border colliek és ausztrál juhászok. Valahogy a csoport kb 70%-át az ilyen fajtájú kutyák és keverékeik teszik ki.
A bordernek amúgy nagyon nem kell ugatnia munka közben, csipkedni a birkát csak extra indokolt helyzetben szabad, de pont azért lett tenyésztve hogy úgy oldja meg a feladatát, hogy nem ér az állathoz. A marhás kutya jobban csipkedhet, de ott is csak akkor, ha amúgy szembeállna vele.
Most van a második borderem, egyik sem csipkedte vagy ugatta a többi kutyát.
Van viszont egy nagyon ugatós kutyám is, nagyjából leszoktattam már a kutyák/emberek ugatásáról, megmorgásáról, a játék közbeni üvöltését meghaggytam, arra már nincs energiám :)
Én a helyedben keresnék egy másik trénert, mert ez a szokás nagyon zavaró lehet mások számára és csak mélyíti a kutyásokkal szembeni ellenérzéseket.
#14 “ Természetesen bármelyik kutya lehet reaktív, de vannak fajták, amik sokkal jobban hajlamosak rá. ”
Én is erről beszélek, csak ebben a csoportban van pár kommentelő, akiknek mintha másról sem szólna az élete csak a kutyáról és ha le mered írni, hogy a kutyád nem csak parancsra vesz még levegőt is, nem wagyu steakkel eteted minden nap és nem költöd minden apróság miatt a fél vagyonodat trénerre, akkor te egy szar gazdi vagy és a pokolban a helyed. Ez megy a Gyereknevelés kategóriában is, csak ott gyerekekkel kapcsolatban🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!