Miért játszik durván mostanában a kutyám a macskámmal?
Nem kellene, hogy ilyen történjen, ugyanis a macska már jelezné, ha sok lenne neki. Itt a kérdés az, hogy jelezte-e már. Tudom, hogy sok gazdinak gondot okoz a játszó macska detektálása, sokan hiszik azt, hogy verekedést látnak, de akkor kiemelném, hogy egy ilyen helyzetben elég egyértelmű, ha durvaság van: a macska fúj, vernyákol. Ehhez elég az is, ha megijed.
Ha erről nincs szó, és nem is menekül a kutya elől, akkor nincs miért aggódni...
DE!
Ha úgy látod, hogy a kutya durván játszik, és nem akarod, akkor tiltsd a durva játékot. Meg fogja tanulni a kutya ezt is, hogy nem szabad úgy, de emígy igen. Legyél következetes ebben is, mint minden egyéb tanítási folyamatban.
Nálunk a kutyánk az egyik macskánkat pécézte ki, néha szekálta. A macska nem vette fel, de én láttam, hogy kicsit félrelökte a kutya az orrával, vagy kb "átgázolt rajta" teljes testtel. Én ezt tiltani kezdtem, leszidtam olyankor, és le is szokott róla szépen.
1. A kutya, ha nem hülye, megérti.
2. A macska képes arrébb menni.
"A macska néha rá szokott fújni, de ugyanúgy ő is folytatja a játékot"
Macskafüggő, hogy a fújást mire használja (nekünk van macskánk, aki ha rossz kedve van, akkor is fúj, nem csak, ha fél), de minden esetben negatív érzelem. Én azonnal beavatkoznék, ha macska fúj. Könnyen lehet, hogy nem játszik már utána a macska, hanem próbálja elriasztani a kutyát.
Tiltani kell, következetesen, és akkor egy idő után megérti a kutya. Legrosszabb esetben, ha nem egy okos kutyáról van szó, akkor le fog szokni a macskával való játékról. De a durva játéknál szerintem az is jobb, ha csak nem játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!