Mire taníthatom meg 2 éves közép spitz kuyám? Azt tudja hogy:ül, fekszik,pacsi,hanyatt fekvés,marad,vezényszóra megáll,forog,hempereg tapsra két lábon áll,a két kezembe teszi a két első lábát,karika átugrás ,énekel,hozd,integet,hagyd
#11 Én nem azon aggódtam, hogy fizikailag bántja őket a kutya, hanem nem volt kifejtve, hogy mit csinál. Egy ugató, kergető terelőkutya a nyúlnál a legmélyebb félelmet váltja ki, az hogy "tereli a nyulakat" kontextus nélkül igen erős aggodalomra ad okot. Ráadásul azért mondtam, mert sokan egyből azzal jönnek, hogy "hát de a nyúl nem menekül" és akkor már egyből megnyugtatták magukat, hogy nem is fél. Persze, hogy egy halálra rémült nyúl meghúzza magát, mert a kutyának a legerősebb kulcsinger a vadászatra egy kis gyorsan mozgó valami (ezért imádják a labdákat is) és a nyúlnak van annyi esze, hogy megpróbálja nem kiváltani a vadászó reflexet a ragadozóból, ha van más lehetőség.
De így hogy nem ugatva kergeti őket, hanem csendben sétál közöttük egy kicsit más a helyzet, főleg ha a nyulak önként odamennek a kutyához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!