Van egy kis csivava kutya es egy spitz kutya a haznal. Mar lassan 4 evesek lesznek. A csivava elobb kerult hozzank. Na mar most a csivava nem engedi, hogy a spitz oda jojjon hozzam. Mit tegyek?
Szimplán csak meg kellene nevelni a kutyákat.
Nálam ilyet egyszer játszott el az akkor kamasz kutyám az időssel szemben, hogy bevédett engem. Átrepült a szobáj, majd kizavartam az előszobába kb negyed órára. Ha vissza akart sunnyogni, azonnal kizavartam megint. Megértette, többet ilyen nem jutott eszébe.
Azért az nagyon gáz, hogy egy csivavát nem tudsz megnevelni és nem tudsz rá hatni.
Egyébként miért kellett két kutya, ha nem akarod normálisan tartani őket? (Normális tartás = alap nevelés)
Ez a baj, hogy csak próbálod megoldani, de valójában nem teszel semmit. Te írod, hogy nem hallgat rád olyankor. Basszus, benyúlsz, megfogod, letiltod. Hihetetlen, higy egy kb másfél kilós kutyával nem bírsz el. Ő akar lenni az alfahím? Nem, egyetlen kutya sem akar alfahím lenni, de ha a gazda alkalmatlan az irányításra, nyilván nincs más dolga!
Ismerem a fajtát, sok az elkényeztetett, agresszióra nevelt, kontrollálhatatlan görcs. És van jó pár jól nevelt, jól szocializált, nagyon normális is köztük. Érdekes módon a gazdák meglepően hasonlítanak a kutyájukhoz...
4-es, a jól nevelt csivava NEM ilyen! A neveletlen kis suttyó, visító zsebdög az igen.
Nem visszakérdezgetni kell, meg bullshtelni, hanem nevelni a kutyádat. ;) Ja, az nem megy. Ha menne, akkor nem ugrana a másiknak csak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!