Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek a kutyáért?

Mit tehetek a kutyáért?

Figyelt kérdés

Lakik az utcánkban egy kamionos, teljesen egyedül él, néhány hetente, esetleg havonta jár haza. 1-2 éve vett magához egy nagy testű rövid szőrű kutyát, de nem viszi magával, hanem az udvaron tartja házőrzőnek. Amikor elmegy dolgozni a gazda a kamionnal, akkor van hogy hetekre, akár 1-2 hónapra magára hagyja a kutyát kint az udvaron, ahol az egyetlen búvóhelye egy nyitott, korhadó faházikó. Elvileg a szomszédja gondozza, de gyakorlatilag ő is napi egyszer valami moslékot önt át a kerítésen, fél a kutyától.

A gazdával már próbáltam beszélni, de nagyon ragaszkodik a kutyához, felajánlottam, hogy gondozom, de azt mondta, hogy törődjek a saját dolgommal. Szerintetek szükséges egyáltalán beavatkozni? Ha igen hogyan oldható meg békésen a helyzet?

febr. 1. 17:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Szóval kifigyeltél egy embert,hogy hanyszor és mikor jön haza, kifigyelted a szomszédot,hogy mit ad neki (amúgy honnan veszed,h moslék? A kutyakaják alapból sem gusztusosak). Te beteg vagy? Ha a kutya jól van,nincs semmi gond. Régen így tartották a kutyákat. Még ki sincs kötözve.
febr. 2. 15:35
 12/17 A kérdező kommentje:
#11 Köszönöm az információt, nem is tudtam, hogy mindenki beteg, aki nem vödörrel a fején éli az életét, meg szóba áll a szomszédokkal...
febr. 2. 18:45
 13/17 anonim ***** válasza:
24%
Semmi közöd más életéhez szerintem,amíg a kutya jól van. Márpedig ha jól néz ki és van helye (szted a kutyát mennyire érdekli,hogy korhadt a háza?) akkor nincs gond. Szerintem jobban érzi magát a kutya,mint egy panelben. Nem ember mércével kell mérni,hanem állat mércével, ezt mindenki elfelejti manapság. Mindjárt vége a télnek,ha eddig nem volt gond, lehet nem is olyan rossz ez a kutyaház meg a kaja. Csak jelzésképp közlöm,hogyha egy állat nincs jól, 2-3 hét alatt látványosan leépül. De itt erről nincs szó.
febr. 2. 19:46
 14/17 A kérdező kommentje:

Jó, csak azt hittem, hogy a kutya szociális lény. Meg eleve úgy tettem fel a kérdést, hogy "Szerintetek szükséges egyáltalán beavatkozni? Ha igen hogyan oldható meg békésen a helyzet?". Vagyis nem azt jelentettem ki, hogy én mindenáron el akarom venni a kutyát, hanem megkérdeztem, hogy szükséges-e egyáltalán beavatkozni, vagy csak én nem értek hozzá.

Akkor most válaszoljatok, jó így a kutyának vagy sem?

febr. 2. 19:52
 15/17 anonim ***** válasza:
62%
Tizen éves gyerekek nyilván írnak hogy be kell avatkozni stb. De felnőttek már világosan leírták a lényeget. Nem tudom, mit vársz még? Azt ne várd hogy a kérdésed alatt mindenki egyet értsen mert mint mondtam gyerekek is válaszolnak akkor nem tudnak még és nem fognak mérlegelni
febr. 2. 19:59
 16/17 anonim válasza:
73%
Kérdező: Ez az oldal tele van orbitális parasztokkal. Nem kell belemenni az ilyenekkel a vitába. Hagyd az ilyeneket figyelmen kívül és kész!
febr. 2. 20:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Egyébként ezt le kell írnom a további félreértések elkerülése miatt, így utólag: én magasról teszek az ember magánéletére, mivel ahhoz valóban semmi közöm, a kutya miatt írtam ki a kérdést. Bár való igaz, hogy a kutya és gazdája élete összefonódik, de úgy gondolom, hogy a kettő nem teljesen azonos.
febr. 2. 21:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!