Mit tehetek a kutyáért?
Lakik az utcánkban egy kamionos, teljesen egyedül él, néhány hetente, esetleg havonta jár haza. 1-2 éve vett magához egy nagy testű rövid szőrű kutyát, de nem viszi magával, hanem az udvaron tartja házőrzőnek. Amikor elmegy dolgozni a gazda a kamionnal, akkor van hogy hetekre, akár 1-2 hónapra magára hagyja a kutyát kint az udvaron, ahol az egyetlen búvóhelye egy nyitott, korhadó faházikó. Elvileg a szomszédja gondozza, de gyakorlatilag ő is napi egyszer valami moslékot önt át a kerítésen, fél a kutyától.
A gazdával már próbáltam beszélni, de nagyon ragaszkodik a kutyához, felajánlottam, hogy gondozom, de azt mondta, hogy törődjek a saját dolgommal. Szerintetek szükséges egyáltalán beavatkozni? Ha igen hogyan oldható meg békésen a helyzet?
Jó, csak azt hittem, hogy a kutya szociális lény. Meg eleve úgy tettem fel a kérdést, hogy "Szerintetek szükséges egyáltalán beavatkozni? Ha igen hogyan oldható meg békésen a helyzet?". Vagyis nem azt jelentettem ki, hogy én mindenáron el akarom venni a kutyát, hanem megkérdeztem, hogy szükséges-e egyáltalán beavatkozni, vagy csak én nem értek hozzá.
Akkor most válaszoljatok, jó így a kutyának vagy sem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!