Bull tipusú kutya mennyire lenne nekem való, ha én elég határozatlan vagyok és nem vagyok valami domináns típus?
Leginkább az amstaffok, a pitbullok és az amerikai bulldog tetszik. Meg nagyobb biztonságban érezném magam, ha egy ilyen kutya vigyázna rám és a házra.
Szüleimnek németjuhásza volt/van. Egyikükkel sem bírtam soha, nekem nem fogadtak szót. Ha sétálni vittem, akkor is rángatott, húzott maga után.
Hát az irományaid alapján nem tudnék neked való kutyafajtát ajánlani, csak annyit, hogy bármit is választasz, a kutya, és a saját érdekedben is csak akkor, ha vállalod, hogy kutyasuliba is elmész vele már kölyökkortól. Bullokkal pedig nemhogy ajánlott, hanem kötelezővé tenném, és ezt egykori bull-gazdiként írom. Abszolút nem értesz a kutyákhoz jelenleg, szóval csakis így. Ha nem, ha mindenképp makacs tökfilkó vagy és kizárod a kutyaiskolát, mert az biztos valami úri hucutság, akkor viszont mások épsége érdekében olyan kutyát válassz, amit fizikailag meg bírsz tartani, és nem lebegsz utána a póráz végén, amikor sétáltok. Tehát jóval németjuhász alatti méretet.
Nekem mindig is nagy kutyáim voltak, leginkább őrző-védő típusúak, és állítom ezekhez a kutyákhoz nem erő kell, hanem érzék a kutyákhoz, és tudás a nevelésükhöz. Szerencsédre mindkettő tanulható.
akkor meg minek neked harci kutya
Egyébként is a bullterrier típusú bikák felügyeletére lett kitenyésztve, nem pedig arra, hogy az ember legjobb barátja legyen, nem az a vérvonal (a kis foxterrierieken is lehet látni a vadságot, nagyon jó patkány elleni kutyák)
Sok esetben igen agresszív a pitbull önmagától beindul és nekimegy a saját gazdájának is meg alapvetően egy erős izmos felépítésű extrém erős harapású kutyáról van szó, nem ajánlom ha már a németjuhásszal sem bírtál
"nagyobb biztonságban érezném magam, ha egy ilyen kutya vigyázna rám és a házra."
A kutyatartás 99,5%-ban sokkal inkább arról szól, hogy te vigyázol a kutyára, nem pedig ő rád!
Egy kutya is vigyázhat a gazdájára, ha parancsot teljesít, és ezzel nem borul fel a hierarchia! De ha egy kutya magától kezd el vigyázni a gazdájára, mert ennek szükségét érzi, az régen rossz!
Az a kutya szemében csak a te gyengeségedet jelenti, és ezzel együtt automatikusan alárendelt pozícióba kerülsz!!!
A fantáziádra bízom, milyen lehet alárendeltnek lenni egy pitbullal szemben.... Kb. nyugodj békében.
Volt hasonló kérdés nem rég, itt a 4-es válasz az enyém:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__12536991-ha-..
15-ös vagyok, ezt utólag olvastam: "németjuhásza volt/van. Egyikükkel sem bírtam soha"
Akkor most trollkodsz, vagy be vagy rúgva, vagy mit bohóckodsz???
Vegyél egy si-cu-t!!!
Tudod az ilyenekre szokták mondani, (mikor borítékolhatóan baj lesz belőle) hogy az sose a kutya hibája, hanem mindig a gazdáé!
És ezt sokan nem értik, hogy miért lenne a gazda hibája, hiszen foglalkozott vele, nevelte, tanította, stb, "mindent megtett" tehát ő, nem lehet a hibás, csak a kutya.
Hát nem! És ez jó példa erre!
Mert nem mindegy, hogy ki tesz meg mindet! Egy arra alkalmas ember, aki tudja kezelni, vagy egy arra alkalmatlan, aki nem!
Tehát a felelősség már a kutya kiválasztásánál elkezdődik, és ha valaki az alkalmatlansága ellenére ragaszkodik egy számára kezelhetetlen kutyához, akkor kizárólag az ő döntése miatt lehet ebből tragédia!
Akkor hagyjuk a pitbullt.
Ès a bullmasztiff sem lenne jó? Az meg 60 kilósra is megnő, kb 2x akkora, mint a pitbull
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!