Bull tipusú kutya mennyire lenne nekem való, ha én elég határozatlan vagyok és nem vagyok valami domináns típus?
Leginkább az amstaffok, a pitbullok és az amerikai bulldog tetszik. Meg nagyobb biztonságban érezném magam, ha egy ilyen kutya vigyázna rám és a házra.
Szüleimnek németjuhásza volt/van. Egyikükkel sem bírtam soha, nekem nem fogadtak szót. Ha sétálni vittem, akkor is rángatott, húzott maga után.
"Szüleimnek németjuhásza volt/van. Egyikükkel sem bírtam soha, nekem nem fogadtak szót. Ha sétálni vittem, akkor is rángatott, húzott maga után."
Itt alap problémák vannak, nem tudsz kezelni egy kutyát. Egy németjuhász kb gyerekjáték a bullokhoz képest. De ha már az sem ment, hogy egy németjuhászt kontroll alatt tarts, egy erős fegyelmet igénylő fajtával kapura fogsz futni. Nagyon nem ajánlott neked.
Ez alapján nem való neked.
Egyébként még a kiválasztott fajták funkciójával sem vagy képben. Ezek nem házőrző fajták. Ráadásul nem is egyszerűek, komoly, határozott gazda kell hozzájuk, vagy bekerülsz az esti híradóba. Ha német juhásszal nem ment a dolog, ami egy kifejezetten gazda és feladatorientált fajta, akkor ezekkel végképp nem fog. Felejtsd el.
Ha jartok kocogni/futni a kutaddal (amstaff inkabb v am. Bulldog) ,akkor hagymi fogja a laza porazas setat. Rendszeres testedzes kell,nem dominancia.
Nem kell leuralni. Eleg ,ha kovetkezetes es kedves parancsokat osztasz es kovetkezezesen elvarod a teljesiteset turelemmel. Ez a fajta kifejezetten nem turi a lealazo /durva (szobelire is ertemdo)banasmodot .
Ez tapasztalat,nem olvasgatas eredmrnye,mint az itt kommentelok tobbsege.
A fajta nxugalma rs temintelye tetszik meg gondolom. Nem veletlen az osztonos vonzodasod. Biztos kol meglennetek. A tenyeszto tud neked alacsony eregiaszintut adni. Az lesz szofogado (bb).
Gyerekkoromban a környéken volt egy amstaff. Nekem már akkor is nagyon tetszett, benyúltam a kerítésen és megsimogattam. Pedig sokan féltek tőle, mindig nagyon ugatott és ugrált a kerítésnek, ha elment valaki a ház előtt. A gazdája azt is mesélte, hogy egyszer kiszökött és megkergetett valakit, aki az autóba zárkózott be előle. A szomszéd asszony is mondta, hogy inkább átmegy az út másik oldalára, ha arra jár.
Velem mégis kezesbárány volt. Ha meglátott, odajött a kerítéshez és hagyta magát simogatni.
A németjuhászról amúgy azt hallottam, hogy nagyon egygazdás kutyák. Ha pl. apámat tekinti falkavezérnek, akkor nekem nem fogad szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!