Szerintetek vissza utalja a pènzt?
A történet röviden: egy tenyèsztővel(kutya) régóta szept.óta beszélgetek(messenger) egy kutyas facebook csoportban ismertem meg.augusztus végèn meghalt az idős kiskutyàm és ő olyan fajta kutyákat tenyèszt. Megbeszéltük itthon is ès tenyèsztővel is,hogy tőle szeretnénk vásárolni.Decemberben megszülettek a kiskutyàk egyet kèpről ki is vàlasztottunk akiért március első hétvègèjén lehet menni. Sok sok képet mutatott róla sokat beszèlgetünk. Küldtem neki a kutyàinak ingyen csomagba sok plüssöket is. Ez mondjuk mindegy. Ahogy teli az idő egyre inkàbb fèlek a felelősség vàllalástól pedig 13 èvig volt kutyám,hiányzik is. Ban egy 2.5 éves és 10 éves kisfiam. Nagyon be voltam indulva a kutyára hogy milyen jó lesz ismèt. De most valahogy úgy érzem sajnos hogy nem szeretnèm, nem vagyok benne biztos,hogy 2 gyerek mellett elég időm lenne egy kölyök kutyàra. A pici rettenetesen lefoglal. Lelkiismeretfurdolásom van hogy tőlük vennèm el az időt a kutya miatt. Ezek mostanában kavarodnak bennem.
Fizettem 20.000 ft előleget is . Amit azért jó lenne vissza kapni ha vissza mondom a kutyust.
Nem tudom mit szól a tenyésztő, szerintem jóba lettünk, csak nem tudom esetleg vissza adnà e az előleget. Eddig minden kutyàjànak hamar talalt gazdit a mostani alomnak is biztos fog főleg akit èn vàlasztottam különleges szépség is.
Ti vissza utalnàtok az összeget ilyen esetben?
Talan úgy is érzem,hogy mèg mindig nem tudtam elengedni a volt kutyàmat.
Nem volt lepapirozva a foglalóról semmi. Tudom,hogy az ő jóindulatàn múlik. Régebben sok hirdető kutyáit megnèztük, de onnan nem választottunk,nem véletlen. Ők voltak az igazi szaporítok. 50 ezer ftèrt pl egy kiskutyat tesójàval egy fészerben tartották már nem szopizott de akkor is.. bezárva! Bolhasan! Volt egy akinél már jött is a következő alom az eladó kutya nagyon félènk volt sarokba volt csak,rossz környezet stb..
Volt egy akinél a kiskutya egyfolytaban bepisilt mikor megnèztük morgott a “gazdajara” mondta is,hogy ő csak enni ad neki … ezek a kutyusok 50-60-80 ezer ftért… ilyentől én sem vennék!bar a kutyákat meg sajnálom.
Össze ismerkedtem a tenyésztőnek mondott hölggyel mondta drága a kutyái de minősègi, nem ideggyenge kutyák,fürdeti kiskutyakat balzsam minden.. azt tudom vissza is veszi a kutyát a vevőtől ha valami olyan betegség derül ki vagy bármi gond lenne vele, azt mesèlte adott el kutyust tenyésztésre de a hölgy mikor a kutya 7 honapos lett nem kellett neki mert kis méretű lett és elment érte a tenyésztő pénzt is vissza adott .szóval megbizható rendesnek tűnik.
Legalabb ne hivd mar tenyesztonek konyorgom.
Nezd, lelked rajta, te dontesed,de nem veletlenul nem tenyeszthet hivatalosan.
Hiaba neznek ki jol a kutyak, hiaba adja oket ennyire olcson, ez majd teged nem fog karpotolni, amikor mondjuk oroklott diszplaziaval rohangalsz vele orvoshoz es sulyos szazezrek, milliok mennek el a kezelesre.
A kutya szenvedeseirol nem is beszelve.
Lehetne itt meg regenyt irni arrol, hogy miert is problemas fajtajellegu kevereket venni szapitol, de felesleges. Aki 2024-ben meg mindig itt tart, az meg is erdemli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!