Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek vissza utalja a...

Szerintetek vissza utalja a pènzt?

Figyelt kérdés

A történet röviden: egy tenyèsztővel(kutya) régóta szept.óta beszélgetek(messenger) egy kutyas facebook csoportban ismertem meg.augusztus végèn meghalt az idős kiskutyàm és ő olyan fajta kutyákat tenyèszt. Megbeszéltük itthon is ès tenyèsztővel is,hogy tőle szeretnénk vásárolni.Decemberben megszülettek a kiskutyàk egyet kèpről ki is vàlasztottunk akiért március első hétvègèjén lehet menni. Sok sok képet mutatott róla sokat beszèlgetünk. Küldtem neki a kutyàinak ingyen csomagba sok plüssöket is. Ez mondjuk mindegy. Ahogy teli az idő egyre inkàbb fèlek a felelősség vàllalástól pedig 13 èvig volt kutyám,hiányzik is. Ban egy 2.5 éves és 10 éves kisfiam. Nagyon be voltam indulva a kutyára hogy milyen jó lesz ismèt. De most valahogy úgy érzem sajnos hogy nem szeretnèm, nem vagyok benne biztos,hogy 2 gyerek mellett elég időm lenne egy kölyök kutyàra. A pici rettenetesen lefoglal. Lelkiismeretfurdolásom van hogy tőlük vennèm el az időt a kutya miatt. Ezek mostanában kavarodnak bennem.

Fizettem 20.000 ft előleget is . Amit azért jó lenne vissza kapni ha vissza mondom a kutyust.

Nem tudom mit szól a tenyésztő, szerintem jóba lettünk, csak nem tudom esetleg vissza adnà e az előleget. Eddig minden kutyàjànak hamar talalt gazdit a mostani alomnak is biztos fog főleg akit èn vàlasztottam különleges szépség is.

Ti vissza utalnàtok az összeget ilyen esetben?

Talan úgy is érzem,hogy mèg mindig nem tudtam elengedni a volt kutyàmat.

2024. jan. 25. 22:19
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
53%
Melyik kennel ez?
2024. jan. 26. 09:01
 12/32 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem is oszinten mondd el neki ezt igy. Azt mondod, joban lettetek, valoszinuleg megertene. Esetleg nehany ev mulva meg mindig valaszthattok tole kiskutyat, ha ugy dontotok.
2024. jan. 26. 09:21
 13/32 anonim ***** válasza:
78%

Ne gondold at, ezt engedd el! Ez egy szaporito, oket pedig ertelmes ember nem tamogat.

Ennyi penzert fajtatiszta kutyat nem kapsz, ennek mar gyanusnak kellett volna lennie!

Kerlek ne legyel hulye.

2024. jan. 26. 09:53
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, időben gondoltad meg magad, akkor lenne késő, ha már elhoztad
2024. jan. 26. 10:35
 15/32 anonim ***** válasza:
8%
13, miért lenne szaporító? Több, mint 100 ezer Ft... nem olyan kevés az
2024. jan. 26. 10:36
 16/32 anonim ***** válasza:
71%
Mert ez a fajta ugy 350 ezernel kezdodik.
2024. jan. 26. 10:44
 17/32 anonim ***** válasza:
73%
Mert ennyiért törzskönyves kiskutyát nem árulnak...
2024. jan. 26. 10:46
 18/32 A kérdező kommentje:
Nem törzskönyves. Gyönyörű kutyái vannak, minőségi tápon nevelt, vitaminos vizen, babapléden tartott,”előnevelt” pelushoz szoktatva chippel 2 oltással adasvételi szerződèssel adja.
2024. jan. 26. 11:32
 19/32 anonim ***** válasza:
89%

"Nem törzskönyves"

A kutya nem tenyésztőtől van, hanem szaporítótól.

Készült valami papír az elölegről? Ha nem, akkor nem köteles visszaadni.

2024. jan. 26. 11:46
 20/32 anonim ***** válasza:
90%

Tenyésztő törzskönyv nélkül nem adja oda a kutyáit. Ez egy szaporító, akkor is, ha tejben-vajban füröszti a kutyáit (bár akkor már igazán kiválthatná a kennelnevet is)

Én is azt kérdem, hogy az előlegnél volt bármiféle dokumentum? Ha nem, akkor teljesen az ő jóindulatán függ, hogy visszaadja-e a kutyát.

2024. jan. 26. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!