Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya nem lehet soha hibás,...

A kutya nem lehet soha hibás, csak az örökbefogadó?

Figyelt kérdés

Látom, hogy időnként visszakerülnek az örökbefogadott kutyák a menhelyre. Elhiszem, hogy van, amikor az emberek a hibásak, de úgy érzem lassan ott tart a dolog, hogy a kutya soha sem lehet az oka a visszakerülésének. Pl hazaviszik a kutyát, kiderül, hogy gyerekekkel nem megbízható. Akinek gyereke van, nyilván olyan kutyát szeretne, ami "gyerekbarát" és nem fogja kockáztatni a gyerek testi épségét. Ha egy kutyáról kiderül, hogy reaktív és emiatt visszaviszik, szerintem az is teljesen érhető. Nem mindenkinek való egy reaktív kutya, érzelmileg nagyon kimerítő tud lenni. Ha másik kutya mellé viszik haza és a 2 kutya valamiért abszolút nem jön ki, akkor miért kockáztatná bárki a régebbi kutya sérülését?

Kicsit úgy érzem, hogy a menhelyek elfelejtik hogy bizony rengeteg viselkedés problémás kutya kerül hozzájuk és egy "normális" kutyához szokott embert egy ilyen kutya viselkedése sokkolni fog. Megértem egyébként az ilyen kutyák viselkedését, én se lennék éppen barátságos, ha valaki bántalmazott volna, vagy szocializáció nélkül nőttem volna fel, de ettől még az a kutya problémás marad, még ha nem is az ő hibája.

jan. 23. 17:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
46%

Közeli menhelyre, ahonnan mi is kihoztuk a kutyankat, rendszeresen kerülnek sajnos vissza kutyák.

Utoljára az indok az volt, hogy atmaszott a kerítésen és átment a szomszédba. Érted, ahelyett, hogy felhúz maximum 50 ezer forintért egy villanypásztort, inkább visszavitte a kutyát. Teszem hozzá, a menhelyen soha nem akart szökni...

Vagy a másik. A kutya leírásában benne van, hogy nem jopofizik mindenkivel, de nagyon jó házőrző. A visszavétel indoka az volt, hogy azt, aki nem vitt pár falat kaját neki, nem akarta beengedni.

A menhelyen dolgozók mindkét esetben mondtak ötleteket, de inkább visszavitték a kutyákat.

Van olyan élethelyzet nyilván, amikor nincs jobb döntés. De ez 10-bol 1 eset.

jan. 24. 15:40
 12/14 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem meg a magyar menhelyek örökbeadási kritériumai túl lazák.

Külföldön egy harminc tételes listát kell teljesíteni mire elengedik veled a kutyát, itthon meg utánnad dobnak mindenféle kutyát ha hajlandó vagy elvinni.

Pl amit a 11es mond, hogy jutalomfalat nélkül aggresszív a kutya...hát ez nem úgy hangzik, mint egy örökbeadható kutya.

Kultúr helyeken az a minimum, hogy a kutya csak úgy nem harap, különben pszichológiailag instabil, és veszélyt jelent a társadalomra.

Az õrkutyáknak magasabb engedelmességi vizsgákon kell átmennie, mert attól, hogy õ õríz, még van mozgásigénye és az állatosnál se lehet vérontás.

Szóval itt a menhely volt a saras.

jan. 24. 17:10
 13/14 anonim ***** válasza:
70%

9-es persze mindenbe bele lehet kötni, gondoltam, hogy nem írok kisregényt és a kontextusból szerintem lejön, hogy mire gondoltam. Nem gondolom, hogy annyira téves a megfogalmazás, átlag embereknek, akik nem a kutyás szubkultúrába tartoznak az ül, fekszik és marad is trükk.

Nem vagyunk olyan messze egymástól, szerintem is az adott vezényszavaknak alapnak kéne lenniük, de sajnos az összes fél-öt év múlva visszahozott kutyáknál ezek hiányoztak.

jan. 24. 21:43
 14/14 anonim ***** válasza:
20%
A kutya soha nem hibás! Pont. Nem ő akart az emberhez szokni, mi erőltettük. Nem ő akart megszületni, mi erőltettük. Tehát innentől minden felelősség a miénk.
febr. 2. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!