Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Támogatnád és leadnád?

Támogatnád és leadnád?

Figyelt kérdés
Most láttam a híradóban, hogy külföldön, több városban, az ott lakó ebtulajnak, kötelező leadni az eb DNS mintáját a helyi hatóságnak, és a nevedre regisztrálni. És ezt nem csak kóborlásnál, hanem akkor is felhasználják, ha valahol nem összeszedett kakát találnak tőle!

2024. jan. 21. 18:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy túl okos, a chipleolvasó egy számot ír ki (mégis mit írna ki, egy chip, aminek nincs energia ellátása, nem lehet rajta adatokat tárolni 😂)

A chip számra rá lehet keresni egy rendszerben.

Vannak nyilvános adatok is, mint tetoválási szám, név, állatfaj, fajta, ivar, utolsó adatmódosítás, veszélyessé van-e nyilvánítva, legutolsó oltás, állat elhullott-e

Minden más információhoz kizárólag állatorvos fér hozzá.

2024. jan. 21. 19:22
 12/24 A kérdező kommentje:

11. Oké, buta vagyok.

De akkor, találok egy ebet, beviszem a MOL kútra, ahol leolvassák, és ahogy kiír egy számot a kutasnak. És??? Ő mit tud még meg? És neki kell hívnia az állatdokit, vagy miképp kerül haza az eb???

2024. jan. 21. 19:29
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

A kutas a felsoroltakon kívül semmit nem tud meg. De nem lenne értelme a rendszerbe beírnia a számot, hiszen nem tudna kapcsolatba lépni a gazdával.

Fel tudja hívni az állatorvost, aki értesíti a gazdát, illetve ki tudja hívni a gyepmestert vagy menhelyi dolgozókat, hogy elhelyezzék az állatot.

Chip olvasót venni bárki tud, de mint mondtam, aki nem állatorvos kizárólag a nyilvános információkhoz tud hozzáférni, amik természetesen nem engedik meg hogy a gazda érzékeny személyes adatai illetéktelen kezekbe jussanak.

2024. jan. 21. 19:44
 14/24 anonim ***** válasza:

Nem bánnám, ha elterjedne, egyébként nem ez az első ilyen:

[link]

2024. jan. 21. 20:43
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, szóval tetszik egy csaj, akinek akarod a nevét, telefonszámát, neadjisten lakcímét

El akarod lopni a kutyáját az adatokért, te állat?! Vagy mégis hogy jutnál hozzá pont az ő kutyájához?

2024. jan. 21. 23:48
 16/24 A kérdező kommentje:
15. Sacc/kb. 5 méterre van a kút és a futtató egymástól.
2024. jan. 21. 23:51
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak buta, még elmebeteg is vagy. Még szerencse hogy nincs az az isten hogy hozzáférsz az adataihoz, pont az ilyen férgek miatt van titkosítva minden.
2024. jan. 21. 23:54
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha én lennék az a nő, és szó nélkül felkapnád a kutyámat, nemhogy esélyed se lenne nálam, de úgy seggbe is rúgnálak, hogy a fogorvosod egy hétig piszkálja majd ki a fogaid közül a cipőfűzőmet.
2024. jan. 22. 00:00
 19/24 A kérdező kommentje:
Most látom, 43000 forint, és a futár kihozza. Veszek is.
2024. jan. 22. 00:06
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Költsd csak a pénzed nyomorék, én felsoroltam mik a nyilvános információk.

Vagy a csaj miatt elvégzed az állatorvosi egyetemet is és praktizálni kezdesz?

2024. jan. 22. 00:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!