Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért ugat minket meg az új...

Miért ugat minket meg az új kölyök havanese kutya? 12 hetes

Figyelt kérdés

Lassan 5 napja hoztunk haza egy Bichon havanéz kiskutyát, tenyésztőtől, 12 hetes korában. Ott egy 2 gyerekes család nevelte a kutyákat, ott nem volt ugatós.

Azt olvastam a havanéz kutyáról, hogy nem ugatós fajta, gyerekbarát nyugodt típus. Na már most az én kutyám ugat, a 8 éves nagy lányom minden mozdulata idegesíti, megugatja a kutya, nem bírja elviselni.

Ha én felfekszem az ágyra akkor engem is megugat, szinte folyamatosan ugat. Társasház 2 emelet, albérlet.

Ez csak az első időszakban lesz így vagy nem bír minket elviselni?

jan. 12. 18:25
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
35%
Egyébként már most sajnálom szerencsétlen gyerekedet, hogyha ennyire képtelen vagy elviselni a kritikát :(
jan. 14. 08:34
 32/37 anonim ***** válasza:
41%
20-as, de azért nekiállsz lebarmozni másokat, mikor megmondják, szapis a kutyád... 🤣🙄
jan. 14. 08:36
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Azt már kitárgyaltuk, hogy átverték a kérdezőt, nem mindenki tudja, hol tudja leellenőrizni, még mindig sokan beleesnek ebbe, nincs eléggé szájba rágva mindenhol. Erről most már szerintem leállhatunk. Kapott a kérdező jó ötleteket, reméljük, él ezekkel.
jan. 14. 14:09
 34/37 anonim válasza:
Kedves kérdező! Mi lett azóta a kutyussal? Picit hasonló helyzetbe kerültem.
márc. 14. 13:31
 35/37 Szaszekk ***** válasza:
67%

Egy kissé hihetetlen számomra, hogy leragadtunk ott, honnan van a kutya. Vagy szeretjük az állatot mert olyan amilyen, vagy nem.

Szerintem itt most nem is ez a lényeg. A problémára visszatérve:

Ahol eddig volt a kutyus-nem lehet, hogy felengedte valaki az ágyba? (meg lehet kérdezni a korábbi gazdát?) Illetve nagyon fontos a dominancia kérdése a falkában, amit ugye nem fizikai erőszakkal oldunk meg, és nyerünk el.

Ha agresszív megnyilvánulásai vannak a kutynak, akkor azzal (rosszul berögződött módon) hangot is ad. Ugatás, vicsorgás, ideges mászkálás, "szúrás", stb.

Ezeket a dolgokat kezelni kell. Mint ahogy azt is, ahol kisgyerek van a házban, és esetleg még nem volt előtte kutyával közelebbi kapcsolata. El kell nyerni a bizalmát, ki kell alakítani az egészséges falkát. Meg kell figyelni, hogy a kisgyermek hogyan viszonyul-és közelít a kutyához, és a kutyát is-fordítva.

A "nem bír minket elviselni" nem jó irány, azt csak akkor tegye fel az ember magának, ha ő nem bírja elviselni a kutyát. Hiszen mi vagyunk az okosabbak, nekünk kell magunk mellé állítanunk őt a megfelelő módszerekkel.

Én első körben a fentebb leírtakat próbálnám megfigyelni, majd orvosolni, ha sikerül.

márc. 14. 14:51
 36/37 A kérdező kommentje:

Utólag kiderült, hogy valóban rendelkezett tenyésztői engedéllyel az illető de korábban visszaadta azt és illegálisan folytatta a szapis kereskedelmeit, ezt a havanese fajtamento szolgálat mondta el nekem. Tehát eredetileg tenyésztő volt a nő de aztán szapi lett, és a régi bélyegzőjével adja el a kutyát szerződéssel mindennel, csak éppen törzskönyvet nem tud adni és nyilván nem figyel már oda a kutyák megfelelő tenyésztésére, hanem ahogy esik úgy puffan.

Már rég találtam egy másik gazdit a kutyának, ahol nincs gyerek.

jún. 24. 23:03
 37/37 anonim ***** válasza:
kérdező:-"Utólag kiderült, hogy valóban rendelkezett tenyésztői engedéllyel az illető de korábban visszaadta azt és illegálisan folytatta a szapis kereskedelmeit, ezt a havanese fajtamento szolgálat mondta el nekem. Tehát eredetileg tenyésztő volt a nő de aztán szapi lett, és a régi bélyegzőjével adja el a kutyát szerződéssel mindennel, csak éppen törzskönyvet nem tud adni és nyilván nem figyel már oda a kutyák megfelelő tenyésztésére, hanem ahogy esik úgy puffan."- A tenyésztői engedélyt nem lehet visszaadni.Kinek? A kennelnevét az FCI (Belgium) weboldalán lehet minden tenyésztőnek megtalálni, örök érvényű és örökölhető, mint pl egy ház. Szerződést mindenki adhat mindenre, te is, ha pl eladsz egy megunt fazekat:) Bélyegző nincs, nem is kell. Aláírás és tanu kell egy szerződésre. Egy Havanese kb félmillió alsó hangon. Tenyésztőnél nincs törzskönyv nélküli kutya. Ha nem akarja, hogy szaporíts vele, akkor ivartalanítási szerződéssel adja el, a törzskönyvet ivartalanításig visszatarthatja, utána áthúzza, ráírja, hogy nem tenyészthető. Garanciát viszont azonnal kell adni egészségügyi problémák esetére. Pl. nem lehet férges, bolhás, nem hordozhat fertőző betegséget, a szülők egészségügyi szűrésekkel rendelkeznek. Etetési és nevelési tanácsokkal ellát. A fajtamentő "szolgálat"ok is általában kamuk, de ez már egy más téma. Ha fajtatiszta kutyát vásárolsz, első körben a MEOESZ adott fajtaegyesületeihez fordulj, ha nem vagy tisztában vele, kik is a valódi tenyésztők.
szept. 9. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!