Terhes vagyok és 2 hónap múlva megszületik a drága kisbabum. Anyukáméknak a könyörgéseim ellenére már 4 kutyájuk van.Mit csinálnátok az én helyemben?
Terhes vagyok és 2 hónap múlva megszületik a drága kisbabum. Anyukáméknak a könyörgéseim ellenére már 4 kutyájuk van. Az utolsó kettő most ebben az évben jött nem is nagyon ismerem őket. Nem lakom otthon 2 éve. 2 kistermetű és 2 nagytermetű kutyáról van szó. Féltem a gyereket ott hagyni anyukáméknál, ha megszületik mert a kutyák a házban vannak és bár nevelve vannak soha nem lehet tudni, hogy hogyan reagálnak egy kisgyerekre. Nem tudom, hogyan mondjam meg a szüleimnek. Ráadásul a kutyák ellen szól, hogy az egyik nagy kutya a szomszéd kisbabájára úgy vicsorog ( persze a kerítésen kívül van a baba) de akkor is, a másik kis kutya pedig összeveszett a multkor a másik kutyával és anyám pont ott volt és ugy beleharapott, hogy ömlött a karjából a vér.
Nem tudom anyuék elfogadják-e a döntésemet, de ez azt jelentené, hogy nem biznám rájuk a gyereket. De csak a kutyák ottléte miatt.
A Te döntésed, én csak annyit tennék hozzá, hogy életem legszebb élményei közé tartozik, amikor gyerekként Zsivánnyal, a híresen vad német juhásszal játszottam, akivel imádjuk egymást, meg amikor Tigi kutyánknak kölykei lettek.
Nem kell félni, nem lesz a kutyáknak semmi bajuk a gyerekedtől!
4 kutya sok 1 kisgyerek mellé, főleg, ha a kicsi csak vendégeskedik, és nem volt ebben még részük korábban, ahogy olvaslak, nem volt, szóval érthető, hogy félted a gyerekedet. A szüleidnek pedig ezt meg kell érteniük.
Mesélek, egyszer rokonokhoz mentünk látogatóba, kicsi voltam, volt egy nagy kutyájuk, majdnem akkora volt négy lábon állva, mint én 2 lábon, szóval nem volt kicsi, nem zárták el, nem tetszettem a kutyának, elkezdett morogni, mikor megjelentem, nem mertem tovább menni, kifutottam az utcára, és míg nem zárták el a kutyát, féltem. Az a kutya se volt hozzászokva a gyerekekhez. Amúgy nem félek a kutyáktól, még ennek ellenére se (pedig gyerekkorom egyik legrosszabb kutyás élménye volt), de vigyázok velük, ha gyanúsak.
Anyukadnal egyetlen pillanatra ne hagyd a babadat majd!!! Ha szukseged lesz anyukadra, vagy o szeretne babazni, akkor csakis nalatok teheti meg!!!
Ne engedjel ebbol, hidd el, hogyha barmi is tortenne, akkor mar keso, es akkor mar hiaba sapitozna mindenki, hogy a kutyak...!
Millio tragediat okoztak olyan kutyak is, akik egyutt voltak a pici babaval, ismertek a csaladot jol, de mivel egy kutya teljesen kiszamithatatlan, (ugyanugy mint egy pici gyerek)ezert egyetlen pillanatig nem lehet bennuk megbizni.
Ha anyukad nem birja megerteni, hogy nagyon veszelyes a kutya a kicsi babara, es a kisgyerekre is, akkor majd jatszhat az unokaval akkor, amikor kicsit nagyobbacska lesz. Addig pedig mondd meg neki, hogy nem fogod naluk hagyni, es kesz. Ha neki fontosabbak a kutyak, mint az unokaja biztonsaga lesz, akkor nincs mit veszekedni, magyarazkodni. Ugysem erti meg. Mert millio gazdi azt mondja, hogy a, az o kutyaja jatekos, meg szereti a gyerekeket blbalbla... De akkor miert lehet olvasni mindig tragediakrol amit a draga kutyak kovetnek el?!
Nekunk is van kutyank otthon az udvaron, es amikor picim volt nyaron kint aludt az udvaron, de a kutyat a kozelebe nem engedtem, es minden pillanatban a babakocsi mellett voltam. Nezegetett am a kutya a babakocsiba, szaglaszott, lihegett. De mennie kellett, mert nem is odavalo. Aztan ahogy nott a gyerek, szerette a kutyus a gyereket, sokat jatszottak egyutt, es megvedi a kutyus a gyereket, ez is igaz. De teljesen igazad van, egy kutya nem a kisbaba kozelebe valo, plane nem 4 kutya.
Elozd meg, hogy barmilyen tragedia tortenjen nalatok, jobb felni, mint megijedni!!!
Szia!
Először is gratulálok a babához:)
Az aggodalmad teljesen jogos, hiszen a gyermekedről van szó, viszont több dolgot is érdemes átgondolnod, mielőtt döntési helyzetbe kényszeríted a szüleidet.
Úgy veszem ki a szavaidól, hogy a szüleid kertes házban laknak, a kutyák pedig a lakásban töltik idejük nagy részét. Vajon ez miért van? Nem lehet, hogy "kirepültek" a gyerekek, Te is saját gyermeket vársz, és nekik a kutyák a "gyerekpótlék"? Nem tudom, milyen gyakran szándékoznád otthagyni a gyereket, de teszem azt heti egy napért (mondjuk) szabaduljon meg a kutyáktól? Ezt szerintem ne kérd.
Ülj le a szüleiddel, és mondd el nekik, hogy aggódsz a babádért. Ha elviszed hozzájuk, szeretnéd, hogy felügyelet nélkül SOHA ne hagyják a babát a kutyákkal, és FELTÉTLENÜL zárják ki őket az udvarra, ha a gyerek náluk van. Sok szerencsét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!