Valaki segítsen a kutyámmal, én rontok el valamit?
Szóval december 30.an hoztunk el a menhelyről egy 3 éves kan keverék kutyust. Sokáig jártam be hozzá a menhelyre, amúgy egy tök nyugodt kutya, sétáltatni is könnyű.
Az első napokban még semmilyen gond nem volt, de január 3.án már mindenre ugatott. Értem én, hogy kutya, de nem értem, hogy akkor eddig miért nem ugatott? Még a kutyák mellett is nyugodtan elsétált, most meg alig merem kivinni a lakásból. Ez az első kutyám és csak szeretném megérteni esetleg segítséget kérni, hogy lehet egy kicsit visszafogni sétálás közben. Kérlek kiméljetek mindenféle hülye választól, csak segítséget szeretnék kérni. Tudom, hogy idő kell, de nem akarom elhúzni sem ha esetleg valamilyen segítségre szorulunk. A kutyával egész nap itthon vagyok és foglalkozom vele szóval ezzel nincs gond. Ezt tudom egyedül kezelni vagy mindenféleképpen kutyaiskolát kell felkeressek?
Látatlanban nem lehet erre tanácsot adni. Milyen a kutya viselkedése? Magabiztos? Domináns? Bizonytalan?
Ha magabiztos, akkor valószínűleg ez egy egészséges és normis folyamat: ahogy érzi, hogy biztos háttér van mögötte, elkezd kinyílni. De ezzel együtt el kell kezdeni szabályokat bevezetni és dolgozni vele.
Eben az esetben nyugodtan állítsd le az ugatást (de ne csak próbálgasd leállítani, hanem valóban állítsd le!) és mellette dolgozz az önkontrollon, rád figyelmen.
Ha bizonytalan a kutya, akkor meg tiltás nem kell, helyette normális, higgadt, lehetőleg szuka vagy ivartalan kanokkal kellene találkoznia. És mellette dolgozni a kapcsolaton, figyelmen.
Érdemes lenne 2-3 héten belül kutyaiskolát felkeresned.
Sok kutya megváltozik az örökbefogadás után.
Szabályokat kell neki felállítani és be kell őket tartatni. Legyél határozott, ne tutujgasd túl, mert akkor a fejedre nő és be fog téged védeni a vélt veszélyektől.
Suli szerintem rengeteget segít és már rengeteg jó youtube videó és könyv is van a kutyanevelésről.
Köszönöm a válaszokat!
Elsőnek: eléggé bizonytalan még most is. Mindentől fél, még saját magától is megijed sokszor
Másodiknak: Igen, lehet az is benne van hogy túl van babusgatva erre majd odafigyelek!
Harmadiknak: Nem szeretném ütni, de erre az alfás dologra majd odafigyelek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!