Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassak egy kb 2...

Hogyan szoktassak egy kb 2 éve udvaron tartott kutyát lakásba?

Figyelt kérdés

Adott egy németjuhász keverék kutya, aki kb 2 éves. Úgy alakult, hogy költöznünk kell néhány héten belül és nincs lehetőségünk kertes házba. Nagyvárosba megyünk és vagy túladunk a kutyán vagy valahogy meg kell oldanunk, hogy lakásba kerüljön. A helyzet nagyon komplikált, mert ahol most lakunk az a ház párom szüleié, és csak az udvaron tűrik meg a kutyát, tehát itt nem tudjuk elkezdeni beszoktatni. Itt hagyni nekik véletlenül sem akarjuk, mert nem tudnak állatokról gondoskodni.

Bármilyen hasznos ötletet szívesen fogadok, vagy Debrecen környéki segítséget, ha valaki tud ajánlani kutyakiképzőt vagy trénert, kutyapanziót ideiglenesen vagy bármit. Köszönöm

2023. dec. 29. 19:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%

A benti léttel nem lesz gond, én eleinte szobakennelbe raknám, ha egyedül kell hagyni. Szobatisztaság miatt az első 1-2 napban 2-3 óránként kivinném, majd folyamatosan tolnám ezt az időt, egy hét után át is lehet térni a napi 4-re. A kemény rész a városi élethez szocializálás lesz, hogy normálisan sétáljon pórázon, ne reaktívkodjon kutyákra, az embereket sötétben se akarja "megenni" és bírja a zajokat, járműveket.

Ha még nem a rutin része, költözésig sétáljatok vele minden nap, menjetek be a városba is, ha tehetitek, és ha a séta nem megy tökéletesen, menjetek suliba.

2023. dec. 30. 03:14
 12/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hasznos tippeket mindenkinek!
2023. dec. 30. 13:33
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

"Meg fogja szokni!"

Ja... A hajléktalanságot is meg lehet szokni - hogy még szörnyűbbet ne is mondjak... De miért kéne megszoknia? Csak azért, hogy a kérdezőnek jó legyen? Szereted te egyáltalán az állatokat, kérdező?...

2023. dec. 30. 13:45
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen, szeretem. Szeretnék egy hozzám közelálló állatról gondoskodni, napi szinten több foglalkozást adni neki, mint amennyit most kap, kényelmes helyet biztosítani neki, kirándulni vele stb.

Tény, hogy nem kérdeztem meg tőle, hogy ő ezt akarja-e. A lakás szerencsére egy olyan részen van ahol sok a park és ha kilépünk az épületből, akkor nem rögtön a belváros kellős közepén, forgalomban stb találjuk magunkat szóval szerintem még csak nem is annyira lenne sokkoló neki.

Nem kis feladat lesz, hónapok fognak rámenni, mire nyugodtan alhatunk a párommal, cserébe reményeim szerint kialakul egy kutyás napi rutin, amiben mindenki jól érzi magát. Nem hiszem, hogy ezt feltétlenül önzőségként kellene definiálni, de ha te ennyit veszel le ebből, az szíved joga.

2023. dec. 30. 14:05
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

7-es vagyok egy aktív 23 kgos terrier gazdija,nem nagy testű hanem közepes. Teljesen jól elvan a lakásban. Lent bandázhat a parkban a kutya haverokkal,sokat kirándulunk,nyáron sokat viszem a Duna partra.Nagyon esemény dús élete van, napközibe jár heti 1x. Itthon nyugiban van.

De én azt mondom ha jobb életet tudsz neki nyújtani,akkor megéri a fáradtságot.

Itt a környéken sokan tartanak,goldent,német juhászt és labradort is panelban.

Igazából ha le van mozgatva és foglalkozva van vele,akkor otthon csak aludni fog!

Aki pedig ennyire ellenzi,hogy vidd magaddal. - Neked talán jó lenne kibacva a kertbe nulla foglalkozással??? Nem tudom melyik a rosszabb ha kertben éli le ingerszegényen foglalkozás és séta nélkül az életét. Vagy minden nap inger gazdag környezetben sétálhat és ember mellett lehet.

Kérdező gondját akarja viselni, kert is inger szegény, max annyival jobb,hogy a kutya akkor végezheti a dolgát amikor szeretné,de ennyi önmagában a kert sem jobb a lakásnál ha úgy veszik. kertes házban lévő kutyát is naponta kéne sétáltani,hogy érje új inger.

De ismerek olyan kutyákat akik kertesben laknak,de ki se akarnak menni, pedig ott a nagy udvar.

2023. dec. 31. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!