Megközelítőleg egy 30kg körüli kuvasz babának (5 hónapos múlott) egy fél algopyrin adható fog-fájdalomcsillapításra?
Állatorvosunk az ünnepek miatt jelenleg nem elérhető és több tíz km-es körzetben nincs más sajnos.
Eljött a fogváltás ideje és nagyon bágyadt a mi gyönyörűségünk, nyáladzik kicsikét. Tudjuk, ez a velejárója, s bár kellemetlen folyamat, de ez a rendje. Van egy lötyögős tejfogacskája, ami még nem pottyant ki, de felteszem, hogy fáj neki mivel nagyon szontyolodott a nyáladzáson kívűl.
Azzal is tisztában vagyok, hogy humán gyógyszerek nem javallottak állatoknak, noha ezt az állatorvosunk megvétózta nem egyszer, de ebbe nem szeretnék belemenni. Viszont jelenleg ott tartunk, hogy utána olvasás után (állatorvosi oldal) azt olvastam, hogy legvégső esetben adható Algopyrin, de kizárólag 2-3 napnál nem tovább és ügyelve a mennyiségre. (kis termetű negyed gyógyszer, közepes fél, nagytestű 1 egész /nap).
Ipuprofen, naproxen, paracetamol és acetililsav tartalmúak kizárva azt tudom!
Akkor ezek szerint állatorvos függő. Nekem 1 azt mondta lehet, 2 azt, hogy tablettában nem, mert a kutyának májkárosodást okoz.
Mindenesetre továbbra is úgy gondolom, hogy fogváltáshoz nem gyógyszert kell adni a kutyának. Főleg nem egy kuvasznak.
Nem szívesen gyógyszerezek kutyát semmilyen formában azon kívűl amit az állatorvos kötelező jelleggel ad neki oltások és vitamin formájában. Ellenben tényleg tegnap olyan kis szontyolodott volt ahhoz képest amilyen bohókás mindig, s feltehetőleg lázas volt. Sűrűn ivott, száraz, meleg nózival. Ma reggelre egy negyed pyrin' után már játszunk, balhézunk és reggelizünk!
Köszönök mindenkinek minden tanácsot, tudom jót akartok!
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek a továbbiakban! :)
Fogváltástól nem lesz lázas a kutya...
Nekem 7 hónapos a legkisebb komondorom, fogváltásnál egyszerűen kapott fadarabokat, amiket rághatott.
Komolyan mondom nektek valami gond van a toronyba. Fotelből okoskodó emberek, akikhez, ha szépen szólok, kellemest kívánok is, de szálkát találtok a másikban miközben magatokban a gerendát sem...
Ne Te döntsd már el, hogy gyönyörűségnek vagy babucnak vagy akárminek becézem a kutyám. Mondom becézem! Van neve!
Mellesleg, ha meg már ekkora nagy okos fotelharcos állatvédők vagy mindenttudók vagytok, akkor talán még orulhetnél is, hogy nem rugdalom, láncon tartom, stb.. de maradjunk a fő témánál NEM dögnek becézem!
Komolyan elmebetegek vagytok!
Nem tudom melyik része nem volt világos, de akkor újra;
- nincs jelenleg állatorvos
- nem szokásom ész nélkül gyógyszert adni állatnak
- tudom mik nem adhatóak
- tudom maximum mennyi adható, mert a mérték a lényeg!!!!!
- fél helyett NEGYEDET kapott és lám él, virul, eszik, játszunk...
Megvan? Köszönöm! Nincs? Ülj le, egyes!
Ezt élvezitek komolyan, hogy kötekedhettek? Nem értelek titeket.
Azt is bánom, hogy megkérdeztem öregem itt, mert Ti akkora állatorvosok vagytok, hogy még a hivatásost is le iskolázzátok a bölcsességeitekkel...
Nem értelek Titeket! Végig szépen, tiszteletadóan, kedvesen írtam mindenkinek...eddig!
A kutya mégegyszer írom: Jól van, köszöni szépen! Nem lett vérzése egy negyed algopyrintől, nem lett mérgezése, nem hányt, nem kötötte magát infuzióra éjjel és még a spanja se hívott rá mentőt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!