Sovány ez a roti, kéne rá plusz, vagy pont ideális, sportosan vékony?
És amstaffba ugyanilyen? Bordákat, gerincet érezni meg látszik is, horpasz bent, has felhúzott.
Egyszerűen nem találok amstaffba olyan képet a neten.
Szerintem ez egy fiatal, szikár (kissé túl szikár) egyed. Ha valóban így van, akkor nincs gond, mert fiatalon az ilyen nagyobb termetű fajtákat érdemes szikáran tartani.
A VB-ről linkelt videón viszont a roti nyusziugrással fut. Két hátsó láb egyszerre. Ez nagyon rossz, esélyes a csípődiszplázia. Sajnálom, mert amúgy jól dolgozik.
Akkor kb ilyesminek kéne lennie 2-3 éves kor körül már?
Hogy az oldalán is legyen rajta több izom, ne legyen olyan csontos? Szerintem legalábbis a roti egy izomkutya, nem az a szikár vizslaalkat.
De mi a helyzet az amstaffal? Annak jó az az alkat, hogy a bordái, gerince látszódik és erősen érezni is, has felhúzott, horpasz bent? Olyannak kell lennie? Vagy kb mint a roti:
Szerintem ez attól függ mire tartod a kutyát. Sportkutyánál más az elvárás, mint egy házikedvencnél. Az ha bizonyos pózokban kirajzolódik a borda, az oké, de szimplán egy helyben állva azért nem kéne kilátszódnia. Meg van különbség a kirajzolódik (valamennyire látszik hogy ott van) vagy kilátszik (egyértelműen látszik a borda) között szerintem. Utóbbi sovány.
Pl ez egy agár (legelső kép), de így sem látszódnak ki a bordái, csak kirajzolódnak. Van rajta izom rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!