Mi lenne az ideális kutyatáp?
Van két kutyám, nem rég óta kutyázom komolyabban. Két éve fogadtunk be egy kutyát , aki kiderült hogy terhes, így lett két kutyám...azóta ivartalanítás megvolt, minden, de nagyon sokat szenvedünk az etetéssel.
Már régebben beleástam magam a kutyatápokba , de úgy érzem most sem értek hozzá. Persze...okos gazdi új kutyának először megvette a pedigreet ami egy hulladék...
Na mindegy...etettem már briantossal, happy fittel, brit prémiummal, most meg juliusk9-nek a marhás valtozatát kapják, de brutál sok a kutyakaka. Néha kapnak rocco konzervet amit zooplusrol rendelek. Tudom nem kéne váltogatni de nem találunk normálisat vagy valamit nagyon elrontunk.
Az előbbi tapokat elhagytuk mert vagy hasmenés volt a vége , vagy szorulás. Nem tudom megfizetni a barf etetést két nagy testű kutyának, közel 100.000es tétel lenne egy hónapra, és nagyon sokat esznek...és nagyon sokat kakilnak. Azt olvastam nem hasznosul a táp mert sz@r..ezért kakilnak naponta 5-6szor kutyánként.
Próbáltam nekik húst főzni, zöldségeket pároltam de finnyásak is. A táp megy megy a kaki is....
Aknamező az udvar ami nem normális.
Ti mivel etettek? Három hetente muszáj rendelnem nagyobb kiszerelésű kutyatápot de nem találom a megfelelőt....és nem tudok rá havonta 50.000ket szánni sem, de azért minőségit szeretnék adni nekik.
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Sajnos a minosegnek ara van. Ket nagytestu kutyanak meg draga az etetese, ez egy olyan teny, amivel sajnos vitatkozni nem lehet.
Nehez olyat irni; ami olcso es jo is. Brit care jutott eszembe igy elsonek, de szerintem ezzel se usznad meg az etetes 2 nagy kutyara 40 alatt.
Meg kell nezni. Lehet az is a baj a sok kakinal a minosegen kivul, hogy sok kajat adsz nekik. Erdemes lenne megprobalni az uj tapnal kovetni az etetesi utmutatot.
Nem tudom most milyen árban lehet kapni, de nekünk az Arion pár évvel ezelőtt nagyon bevált a középkategóriás tápok közül.
Esetleg megpróbálhatjátok még a Josera, Happy Dog, Dog Chow, Pro Plan, Premiere, Cibau, Fitmin, Sam's Field tápokat is, ezekkel saját tapasztalatom nincs, de többségében jókat hallottam róluk.
Illetve ha kicsit nagyobb a keret, akkor az N&D is jó választás lehet. Én most a sütőtökös változatával etetek és teljesen meg vagyok elégedve vele, pedig az én kutyám nagyon érzékeny gyomrú.
Sajnos minden kutya picit másképp reagál a különböző tápokra, így nincs rá garancia, hogy nálatok is az lesz a nyerő ami nálunk. Mindenképp fokozatosan álljatok át az új tápra és ne váltogasd túl gyakran.
Én nem koplaltattam a kutyáimat, és naponta kétszerre elosztva kaptak enni. De pl. a Noé állatotthonban koplaltatják őket hetente egyszer.
Én amúgy főzök a kutyámnak. Szerintem úgy olcsóbb és úgy tudom, mit eszik a kutya. Nem bízok egyik tápban sem, nálunk is az volt a probléma, hogy vagy vakarózott tőlük, vagy ment hasa, rengeteg volt a széklete, és végül nem is ette, pedig drága, jó minőségű tápokkal próbálkoztunk.
Főtt csirke farhát, levébe meg száraztésztát főzzél. Esetleg mehet bele a változatosság kedvéért sárgarépa kockákra vágva, ha akciós, vagy olcsóbb konzerves kutyakaja. Ezt kapja este, reggel meg egy nagy csésze(fél literes) bármilyen olcsó kutyatápot. Az esti kajába dobok 2 szem panzi kutya multivitamin tabit, azt is megeszi vele együtt. Ha van valami maradék leves, tészta, rizs, főzelék, húsból zsíros, porcos rész, csontok stb, azt is megkapja a vacsorához.
45kg-os mentett keverék kutyám teljesen egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!