Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyámon van egy kis plusz...

Kutyámon van egy kis plusz súly. Mennyivel vegyem vissza a táp adagját?

Figyelt kérdés

9,3 kg jelenleg, 9 kilóra szerintem le kéne mennie. 4 éves, ivartalanított szuka. Napi 90g tápot + egy kanál konzervet eszik. Mindig összekeverem a tápot a konzervvel. Elég, ha 5-10 grammal kevesebb tápot adok neki?

Egyáltalán nem kövér, de látom, hogy kezd kicsit "kerekedni" :D mivel tacskó keverék, így féltem a gerincét

2023. dec. 10. 00:19
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A kutya nem fogyókúra-modell. Etesd normálisan!
2023. dec. 10. 06:51
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
5g elég. Bár ha kap sok jutalomfalatot, abból kéne visszavenni, vagy a jutalmazást a napi adagjából megoldani.
2023. dec. 10. 07:38
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Ha lehet, inkább mozgasd kicsit többet, sétáltasd, játssz vele.

Már ha nem túl idős vagy nem mozog már így is túl sokat.

De minden egyéb esetben egészségesebb neki, ha inkább több mozgással biztosítod neki az egészséges testsúlyt.

2023. dec. 10. 07:56
 4/6 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem télen a kutyák is dagibbak lesznek, meg nekik is azért vastagszik a bundájuk, lehet csak azért tűnik daginak:D én is amúgy a több mozgásra szavazok, ha még bírja a kutyus:D
2023. dec. 10. 09:20
 5/6 anonim ***** válasza:
24%
Télen nem baj, ha van rajta egy kicsi plusz, ami melegebben tartja, csak sok ne legyen. Én nem vennék vissza a kaja adagból, legfeljebb a jutalomfalatból kapna kevesebbet. Ha viszont látványosan hízik a táptól, nem jól hasznosul, akkor inkább tápváltás lehet a megoldás.
2023. dec. 10. 10:05
 6/6 anonim ***** válasza:
76%
Én is úgy gondolom, hogy nem télen kellene lefogyasztani. Tavasszal viszont jó időszak lesz erre. Akkor 10%-kal adj neki kevesebbet.
2023. dec. 10. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!