Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyáknak a téli hideg nem...

A kutyáknak a téli hideg nem természetes?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék,bent vannak az állataink. De gyerekkoromban kint voltak, és semmi bajuk nem volt. És kb 200x ennyi kóbor állat volt.

Pár kérdéssel alább írták,hogy úristen,sétálni se vigyük ki "ilyen időben"...hát nem tudom,nálunk ma -6 fok volt és vígan sétáltunk 1 órát, a kutya semmivel nem viselkedett másképp,mint nyáron. Szóval az állatok nem véletlenül növesztenek téli bundát gondolom...

2023. dec. 4. 00:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Macska és közepes szőrű kutya (gondolom olyan németjuhászos szőre lehet), bírja a hideget. Őket tarthatnád akár kint is, megfelelően szigetelt búvóhely mellett. Ellenben egy vizsla, tacskó, amstaff stb megfagy kint a mínuszokban. Őket bent kell tartani. Egy husky pl pont mínuszokban érzi jól magát. Szőr típustól függ. Enyémek séta során kabát nélkül "megfagynak", ezért hordanak kabátot. 2 rövidszőrű kutyám van.
2023. dec. 5. 16:32
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, azért azt is vedd figyelembe, hogy a Föld nevű bolygón nem mindenhol ugyanolyan az éghajlat, időjárás. Kutyafajtákat meg kb. mindenhol tenyésztettek, olyan helyen is, ahol egyáltalán nincs tél, meg olyan helyen is, ahol -20 °C-nál hidegebb is szokott lenni akár hónapokig. És akkor még nem is írtam a feladatok szerinti tenyésztésről. Mind az éghajlat, időjárás, mind a feladat befolyásolta, milyen tulajdonságok váltak előnyössé a különböző fajtáknál. Mára pedig van lehetőség, hogy kb. bármilyen területről származó kutyád lehessen. Más időjárási körülményekhez optimális a bundája egy északi kutyának, mint mondjuk egy mediterrán területen kitenyésztett fajtának. Plusz vegyük hozzá a funkciójukat is. Például lehet olyan vadászkutya, aki szívesen sétál esőben is, mert arra szelektálták, hogy akkor is menni kellett a vad után, benne van a vérében, az ösztöneiben, hogy egy kis eső nem állítja meg. De mondjuk egy társasági kutya már lehet, hogy nem fogja annyira élvezni a zord időt, mert őt meg arra szelektálták, hogy a gazdáját szórakoztassa.
2023. dec. 5. 16:49
 23/23 anonim ***** válasza:

4-es!

Ha én vidéken falun laknék akkor is bent tartanám a kutyámat főleg meg miután nekem akkor is kicsi szoba kutyám lenne yorkie törpe spicc csivava papillon meg ilyenek mert én a francia bulldognál nagyobb termetűeket nem szeretem csak elvagyok velük mint például most apum német vizslájával is de nekem francia bulldogom van ami meg eleve szoba kutya.

2024. júl. 3. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!