Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyáknak a téli hideg nem...

A kutyáknak a téli hideg nem természetes?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék,bent vannak az állataink. De gyerekkoromban kint voltak, és semmi bajuk nem volt. És kb 200x ennyi kóbor állat volt.

Pár kérdéssel alább írták,hogy úristen,sétálni se vigyük ki "ilyen időben"...hát nem tudom,nálunk ma -6 fok volt és vígan sétáltunk 1 órát, a kutya semmivel nem viselkedett másképp,mint nyáron. Szóval az állatok nem véletlenül növesztenek téli bundát gondolom...

2023. dec. 4. 00:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mikor voltál gyerek, de az én gyerekkoromban még a 4 évszak 4 évszak volt, nem csak az állatok, de mi, emberek is könnyebben tudtunk alkalmazkodni a télhez, volt átmenet ősszel, és volt rendes tél, hó. Mi van most évek óta? Nyáron 40°C vagy melegebb, télen meg alig van hó, annak is örülni kell, ha egy nap esik, aztán másnapra elolvad. A hónak hőszigetelő hatása is van, nem érzed annyira hidegnek a hideget, mint hogyha csak hideg van, de nincs hó. Ráadásul ha napokig csak eső esik és hideg is van, erős szél is fúj, attól jobban lehet fázni, mint amikor rendesen tartós hó van télen.
2023. dec. 4. 08:51
 12/23 anonim ***** válasza:
93%

4-es, Vidéki vagyok, aztán mégis most gondolkodom, hogy a nemrégen méregdrágán megvásárolt ágyunkat nagyobbra cseréljem, mert 55 kilós kutyával nehezen férünk el. :D

Kérdező, ahogy régen kint voltak, most is kint lehetnek (többségük) jó minőségű házzal. Viszont, attól, hogy kint volt, és "semmi bajuk nem volt", - hát hogy is lett volna, hiszen nem szólt róla, nem igaz?- attól még ők is fáznak. Én megértem, ha valaki nem látja szívesen a házában, de szerintem amikor komoly mínuszok vannak, rém jófej dolog, ha legalább némileg védett helyre engedik. Garázs, vagy egy zárható előszoba, ahol majd nem didereg annyira. Meg ugye vannak azok a fajták, amelyek kifejezetten jól érzik magukat kint ilyenkor is, hiszen dupla bundájuk van.

2023. dec. 4. 09:03
 13/23 anonim ***** válasza:
80%
Kedves kérdező, szépen kérlek fejtsd ki, hogy egy aljszőrrel nem rendelkező fajta hogy fog téli bundát növeszteni? Tényleg érdekel az elképzelésed erről.
2023. dec. 4. 09:53
 14/23 anonim ***** válasza:
86%
Fajtafüggő. Van, ami 0 fok alatt kezdi magát jól érezni.
2023. dec. 4. 10:22
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

#13 nál a pont. Tessék megnézni az európai vadon élő kutyaféléknek (róka, sakál, farkas) milyen szőrzetük van. Dupla rétegű, aljszőrzetes, amit nyárra levedlenek. Nem egy egyrétegű rövidszőrrel rendelkeznek, mint sok kutyafajta. Aminek egyrétegű, aljszőrzet nélküli szőre van, ha belepusztul sem tud aljszőrt növeszteni... ilyenek a vizslák, bull típusú kutyák, bulldogok, agarak, német dog, dobermann, törpe pinscher, tacskó, csivava, beagle stb.

Teszem hozzá, hogy hiába nagytestű, ha nincs aljszőrzete. A 2 méteres ember is ugyanúgy halálra fagy kabát nélkül, mint a 150 centis...

2023. dec. 4. 12:55
 16/23 A kérdező kommentje:
Nekem csak az a fura,hogy évről-évre egyre furább a hozzáállás az állatokhoz,holott ők azért nem változtak az elmúlt 1-2 évtizedben. Régebben kint voltak, gyakorlatilag most is tudnak/akarnak kint lenni,de az emberek egyre kevésbé engedik.
2023. dec. 4. 16:14
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Az állattartás fejlődött is abban az értelemben hogy már nem úgy gondolunk egy kuvaszra hogy "há az idös kórára bizony megbolondúl".
2023. dec. 4. 16:31
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Régebben nagyszüleim jó ötletnek tartották, hogy a nagytestű kutyájukat hagyták átszökni a szomszédba, a szomszéd meg cserébe jó ötletnek tartotta megmérgezni a kutyát, mert felásta a veteményest.
2023. dec. 4. 16:58
 19/23 anonim ***** válasza:
90%

Régebben azt gondolták, hogy a csecsemők idegrendszere nem elég fejlett ahhoz, hogy érzékeljék a fájdalmat...

Régebben azt hitték, hogy a föld lapos...

Érted?

Attól, hogy régen senkit nem érdekelt, hogy fázik a kutya, bio riasztónak voltak tartva (és van még most is sok helyen), attól még ez nem biztos, hogy helyes.

Az én kutyámnak nincs aljszőre. Ha a fene fenét eszik sem fog téli bundát növeszteni,és -14 fok volt ma itt. De mivel figyelek az ő igényeire is, ezért van kabátja, és 30 perc séta után spuriztunk vissza a házba.

2023. dec. 4. 18:47
 20/23 A kérdező kommentje:
Nem 2 évtizede hitték ezeket a dolgokat... persze, én sem kint tartom az állatokat,DE azért néha eszembe jut,h semmi bajuk nem lenne. Mint ahogy nincs is,amikor kint alszanak (mert van,h nem akarnak bejönni még ilyen hidegben sem). Egy macskám és egy közepes szőrű kutyám van.
2023. dec. 5. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!