Németjuhász kutya meddig "fagytűrő"?
Egyik kutya sem "fagytűrő". Bármilyen jó is az ól, a kipárolgásától átnedvesedik a közege és a szőre is, aztán úgyis kimegy a hidegbe, amitől jobban áthűl, mint amit "helyre tud állítani". Utána hiába megy vissza az ólba, az ól hőmérsékletét a saját testhője + idő adja. Szóval ha már ki van hűlve, nem fogja tudni visszafűteni az ólját, és a passzivitás (fekvés) miatt még inkább lehűl a kutya is. Szóval valójában idő kérdése, hogy mondjuk egy -10 fokot meddig bír ki állandóan.
Itt egy táblázat egyébként, ami valamelyest segíthet:
Ha nagy minuszok lennének, és folyton kint lenne a kutya, akkor csak idő kérdése lenne, míg meghal. Magyarországon már nem szokott olyan brutál hideg lenni, ha jól tudom, így ott egy nagytestűnek nagyobb az esélye a túlélésre, de szerintem aki ennyire mindenáron kint akarja csak tartani a kutyát, az értelmetlen, hogy kutyát tartson.
"És attól, h valaki nem szobában tartja a kutyáját még igenis lehet kutyaszerető, tehát ezért tart kutyát."
Ja, én meg szeretem az autókat, azokat is kint tartom. Nagyjából hasonló is a két dolog megítélése a te szemedben, igaz? élettelen tárgy, kutya, ami élő, érző lény... egyre megy! :D
A németjuhász azonnal húzna befelé, ha megtehetné. A kibírja és az élvezi között hatalmas a különbség. De sajnos Magyarországon az tartja szrul a kutyáját, aki csak akarja, mert nem büntetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!