Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mondtok kutyafajtákat?

Mondtok kutyafajtákat?

Figyelt kérdés
én egy 11 éves fiú vagyok..güjtögettem a pénzt és szeretnék egy kutyát...mondotok fajtákat?
2010. okt. 20. 20:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
erre való a kutyasuli! jó de, hogy mindenki örüljön ki javítom magam annyival, hogy.. ha a szüleid hajlandók segíteni abban (pl apud), hogy meg neveljétek, el vigyétek suliba akkor ajánlom. Lehet te épp egy olyan habitusút fogtál ki, de az a corso akit én ismerek, nála nem kellett annyira nagy erőfeszítéseket tenni, hogy viselkedjen. Minden kutyi más!
2010. okt. 20. 20:33
 12/21 anonim ***** válasza:

Német boxer? :)

[link]

2010. okt. 20. 20:35
 13/21 anonim ***** válasza:
kis fajta kutyák :törpe uszkár,pekingi palotakutya,palota pincsi,tibeti terrier,bishon frise,bichon bolognese,bichon havanese,szálkás,drót,sima,szörü tacskó,törpe tacskó,wippet,német törpe spicc,pomerániai törpe spicc,rövid szörű csivava,hosszú szörű csivava,cavalier king spinger spániel,yorkshire terier,west highland white terrier,tibeti spániel,biewer yorkshire terrier,jack russel terrier,parson russel terrier,francia bulldog ,jah és a ritka fajtákból a papillon anak 2 fajtája van a fajtán belül,jah meg a biewer yorkshire terrier is ritkának számit hát hirtelen ennyi jutott eszembe jah és egy jó tanács ne csak külső alapján válasz kutyát hanem belső tulajdonságott is nézd s tanúlj a fajtáról,tuddj meg mindent ami fontos és hogy melyik illik hozzád de nem fajtatiszta kutyát akarsz akkor menhelyen ia nézelődhetsz ott is van kölyök kutyus is meg szép,aranyos is csak az a baj hogy meg halnak azért mert nem kell senkinek sajna nem úgy kapkodják őket az emberek mint a fajtatiszta társait peddig semmiben semm külömböznek egymástól ,sőt minden kutya keverék még a fajtatisztának is mondot eb is keverék mert a farkas az egyetlen fajtatiszta kutya féle!sok sikert
2010. okt. 20. 20:38
 14/21 anonim ***** válasza:
kis vagy közepes vagy nagy kutyárt szeretnél?mert akkor le írom a nagy és közepeseket is:D
2010. okt. 20. 20:39
 15/21 capsread ***** válasza:

a cane corso vitához:

Én kutya kiképző vagyok, hidd el, van tapasztalaton. Tök mindegy, milyen a kutyád, lehet yorki vagy parson Russell, basset hound vagy Beagle, német juhász vagy cane corso, azt nevelni kell! Minden kutyának, kicsinek és nagynak is erős kezű gazdira van szüksége, aki neveli! Mindegy, hogy a kutya két kiló, vagy nyolcvan, nem szabad, hogy támadjon, vagy agresszív legyen. Ha kölyök korában leneveled, nem lesz gondod.

Amúgy, ha olyan kutyát szeretnél, amivel sokat kell ugyan mozogni, de akár otthon is taníthatod, ajánlom a Border Collikat. Nagyon nyugodt, önálló kutyák, de természetükből fakadóan követik a (kevéssé magabiztos) vezérüket is.

Ja, és sok sikert. Nekem nyolc évesen német juhászom volt, 10 évesen meg már kettő.

2010. okt. 20. 21:29
 16/21 anonim válasza:

szerintem az ember a legigazibb és a legjobb barátja tud lenni egy németjuhász :)

figyelmedbe ajánlom ezt az oldalt:

[link]

amióta az eszemet tudom nekünk csak németjuhászunk volt tartosan :) (emelett volt már rottweiler,kuvasz, kaukázusi juhász kutya, vizsla)

de mindig a németjuhász mellett tettük le a voksot!

én minden embernek ajánlani tudom. aki nem csak kutyára de egy barátra és egy hűséges barátra is vágyik:)

mindezeket mellett páratlanul szép egy fajtatiszta németjuhász :)

persze még jó a labrador,golden retriever...

a többi fajta mind célzottan lettek kitenyésztve :)

2010. okt. 20. 23:51
 17/21 anonim ***** válasza:

Menj el menhelyekre, és nézd meg az ott lévő kutyákat.

Azért tanácsolom ezt, mert nincs konkrét elképzelésed. A fajtatiszta kutyának pont az a "lényege", hogy olyan jegyeket hordoz magán, amit egy ember magához közel érez.

A gyűjtögetett pénzből pedig teremts az örökbe fogadott kutyusnak nagyon boldog életet:)

2010. okt. 21. 11:02
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem is menj el egy menhelyre, nagyon édes kutyusok vannak, és szinte biztosan találsz számodra megfelelőt. Ha fajtisztát szeretnél akkor szerintem a spániel, vagy a golden retriver lenne a neked való.A cane corsót nem ajánlom, nem első kutyának való fajta.Majd esetleg ha tapasztaltabb leszel és meg tudod tartani :D. Remélem örömöd leled majd a kutyusban :D
2010. okt. 21. 17:04
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem nem érdemes egy kutyát tartani... AMióta az eszemet tudom, nekünk mindig is két kutyánk volt, el sem tudnám képzelni, hogy csak egy legyen... A gazdi nem tud mindig vele lenni, iskola, munka egyebek magyarán csak este tud vele foglalkozni, vagy még akkor se... Azonban egy nagy udvar, két ugrándozó kutyával: ennél szebb nincs is. :) Különbenis társas lények, mint mondjuk a lovak... Őket sem lehet egykén tartani...

Egyébként szerintem elsőre ne vadászkutyát válassz! Kitudja, hátha pár év múlva anyuka szeretne egy cicust, vagy hugica egy nyuszit és abból csak a gond lenne... Nekünk van egy tacsink, egyszer jutott be a szobámba és annyi is volt a nyuszinak... Egy békés berni pásztor, bernáthegyi, dán dog, nálam ők a number 1-ok, csak biza sokat esznek...

Szóval a vizslákat, tacskókat, beagleket, spánieleket ilyesmit hagyd inkább... szerintem... :)

2010. okt. 21. 19:08
 20/21 capsread ***** válasza:

A menhely nagyon jó ötlet, de ha menhely kutyát fogadsz örökbe, vigyáz, ötből négynek van egy csomó lelki problémája, amiről nehéz leszoktatni. Ha menhelykutyát fogadsz örökbe, tartsd be ezeket a szabályokat:

a) Ne nézz a kutya szemébe;

b) Csak azután érintsd meg, hogy már megszaglászott;

c) Ne beszélj hozzá, és semmiképpen se csalogasd magadhoz;

d) Lehetőleg olyat válassz, ami önszántából ment oda hozzád, és szaglászott meg, érdeklődik irántad (szaglászik és/vagy követ);

e) Amikor távoztok a menhelyről TE menj ki először az ajtón, ne a kutya;

f) Mikor hazaértek, mielőtt bemennétek a házatokba/lakásotokba, tegyetek egy sétát a környéken, ez alatt a kutyát végig tartsd rövid pórázon, ne engedd, hogy előtted haladjon;

g) Amikor bementek a házatokba/lakásotokba TE menj elől, a kutya csak utánad mehet be

h) Amíg még rövid pórázon van tégy egy kört vele a házban/lakásban, mutasd meg neki a dolgokat, ha van olyan szoba, ahova nem akarod, hogy bemenjen majd, engedd be, majd erélyesen húzd vissza a "nem szabad" kíséretében;

Igazából ennyi, ha ezt betartod biztos, hogy sikeres lesz kettőtök kapcsolata. Sok sikert a menhelyezéshez!

2010. okt. 21. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!