Milyen fűtési lehetőségek vannak kutyaólba? Érdemes egyáltalán?
Hosszúszőrű, nagyobb testű (kb 20 kg) keverék kutyusom van. 12 órában dolgozunk a párommal és ha egyikünk sincs itthon akkor nem tudjuk bent hagyni a házban annyi időre, éjszakázunk is, az éjjeli fagyok aggasztanak jobban. De annyira nem is vágyik be, hamar megunja a banánt és megy is ki. Azt is olvastam, hogy nem jó kinti kutyát a meleg szobába beengedi, mert utána könnyebben megbetegszik, ha nem csak pisi-kakira meg sétára megyünk ki, hanem többet van kint. Néztem ezeket a kutyaházba rakható fűtőlapokat, de mind konnektorba dugható. Ezt, hogy lehet biztonsàgosan megoldani? Akinek esetleg van ilyen be lehet állítani úgy, hogy azért túl meleg ne legyen? Mert akkor megint fennáll a megfázás veszélye…. Találtam ilyen “önfűtős” takarót, amit elvileg anyagából kifolyólag jól át tud melegíteni a kutya, és kintre is ajánlják, de ezt amiatt nem látom praktikusnak, hogy ugyanúgy át tud nedvesedni, mint egy sima pléd.
Vagy én tolom túl ezt az egészet és elég ha beszalmázom a szigetelt ólat meg ha a nagy mínuszokban egy kicsit beengedem? Attól félek, hogy fázik és szenved. Ha így lenne az látszana rajta meg nem akarna kimenni a házból, ugye? Ilyen 0 fokokban még az ólba se megy be és azt látom rajta, hogy jól érzi magát.
Szigeteld. Tedd szélvédett helyre, a ház falához. Legyen benne takaró vacok.
A fűtése nem egészséges. Arra ott van aszőre.
Ja persze, nem akarsz költeni semmit, mert hat önfűfős pled benedvesedik es vegul szájba rágod a valaszt hogy mit akarsz hallani, “vegulis lehet én tolom túl, eleg volna valami szalma “
Nem kellett volna kutyat tarts!
Én ezt a heatpadet tudom ajánlani. Pár percre be kell rakni a mikróba és utána 8-10 órán át tolja ki magából a meleget. Jó cucc.
Kint élő kutyának télre megnő az aljszőre, ha nem olyan fajta, hogy nincs neki egyáltalán.
Szigetelt , nem túl nagy kutyaház, szalma , amit időnként fel kell frissíteni, magasabb energia tartalmú étel.
Egy kinti kutyának az ólban a 16 fok az ideális. Ha túl meleg, nem marad bent.
Nekem rövidszörű nagyobb kutyám volt. Szigeteltük a házát. Hungarocell körbe, alulra szönyeg, szalma, ajtóra fólia... Full extra.
A kutya kidobálta a szalmát, letépte a szigetelés borítóját, majd a szigetelest leráncigálta, a szőnyeget feltépte, és kidobált mindent! Az ajtoról a fóliát is leszedte. Volt, hogy a hóesésben -10 fokokban a ház tetőn aludt.
Én a helyedben nem gondolnám túl ezt a "jajj, fázik a kutya vidd be..." dolgot. Nem fog fázni. Van neki hosszú szöre, dupla rétegben, hidd el, az tökéletesen melegen tartja!
Az enyém is lebont minden függönyt, szőnyeget, csíkokra vágott anyagot a bejáratról, kihord mindent, amit bír. A szalma még viszonylag sokáig megmarad, imádja a szagát, de aztán ahogy ki-be jár, azzal is tele lesz az udvar.
Van egy csomó puzzletatamiról származó műanyagtörmelék (polifoam, csak vastag, ilyen nagyjából 5x4x3 centis darabok) azt szoktam neki beszórni a házba egy zsákkal, ezt is kijárja, időnként összeszedem, visszadobom neki a házba. Ezek elég kis darabok, hogy ne húzza, mint egy pokrócot egyben, nem is veszi fel a vizet, úgy fészkeli el benne magát, ahogy akarja. Nem szép, de ha embernek jó rajta sportolni (torna, küzdősportok mezítláb, rövidnadrágban, akár félmeztelen, izzadtan), akkor a kutya szőre is bírni fogja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!