A Friskies vagy a Pedigree kutyatáp a jobb?
Talán a Pedigree. De ez csak érzésre megy. Pedigree, Friskies, Chappi nálam egy kutya, és tiltólistásak.
Úgy tűnik, Te magad tereled a szót arra, amire kértél, hogy mi ne tegyük.
"És mások azt mondják, hogy a prémium tápok a jók. De ezt mindenféle vackokra is ráírják. Szóval bármit írhatnak."
Nem a doboz felirata alapján kell dönteni, hanem kikérni állatorvos, kutyás közösség véleményét, és abból leszűrni a következtetést. A dobozokon mind azt írja, hogy az a legjobb.
Én a tápokat alapvetően 3 csoportba osztom.
1. Prémium tápok - minőségiek, többnyire mindenki ajánlja, az áruk általában magasabb. Széles termékskálájuk van, kis-, közepes- és nagytermetű kutyáknak, öregeknek, sokat mozgóknak, betegeknek, allergiásoknak stb. Ez a többire általában nem jellemző.
2. Marketing tápok - ide jár a fent említett három. Nagyon szépen csomagoltak, nagyon jó reklámjaik vannak. Olcsóbbak, bár szerintem, ha dönteniük kell, hogy az ár érdekében a táp minősége vagy a csomagolás szépsége csorbuljon, akkor a szép csomagolás lesz nekik a fontosabb. A kutyák jobban szeretik, mert az ízt nem a tartalom adja, hanem külön ízesítik. Ha a fűrészport sült olajba forgatom bele, azt is be fogja habzsolni a kutyám. Plusz a Chappinek botránya is volt, hogy hazudott a tartalmat illetően.
3. Kotyvasztások - ide azokat sorolom, akiknek nyilvánvalóan lövésük sincs, mi jó a kutyának, mindenfélét gyártanak/forgalmaznak, ami eladható, ezért táppal is próbálkoznak. Erdélyben a CBA-s termékek ilyenek. Attól a cégtől, amelyik egyszerre dob piacra kompótokat, befőtteket, szalvétát, WC-papírt, fűszert, olajat, cukrot, rizset, margarint, én nem akarok tápot vásárolni. Ezek a legolcsóbbak.
"És sokan írták más oldalakon, hogy olcsó táppal etették kutyájukat és 14 évig is élt."
Hát persze. De nem feltétlenül követendő egy példa, csak azért, mert az adott kutya sokáig élt. Az én nagyapám 13 évesen kezdett cigarettázni, napi 2 csomaggal szívott szűrő nélkülit, és 83 évig élt. És vannak, akik egészségesen élnek, és mégis 30 évesen rákosak lesznek. Ettől függetlenül tudjuk, hogy mi a helyzet. Azok a kutyák, akiket láncon tartanak, vernek, és időnként odavetnek némi maradékot, ők is élhetnek sokáig. Az élettartam elsősorban genetikai. Ehhez jön hozzá az életmód, táplálás. A mese arról szól, hogy megpróbáljuk tudásunk és lehetőségeink szerint a legjobbat nyújtani nekik.
Igen én is egyetértek a 4. válaszolóval. (És tetszett ahogy besoroltad a tápokat.)
De 100 éve még csak moslékot kaptak a kutyák (és 20 éve is), de mégis sokáig éltek(gondolom).
Én is szívesen vennék nekik 1. kategóriás tápokat, de nem tudok. Most Darlingot és Friskiest kapnak.
Szia!
A Friskies jobb, de attól függ persze milyenek a kutyád igényei.
Az Active tápnak egészen jók a beltartalmi értékei.
A pedigree ahhoz képest ahogy reklámozzák egy átlag "alja táp".
Kérdésem: ezeknek a tápoknak az áráért ehet kapni jobbakat is, Miért pont ez a kettő???????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!