Idős kutyám kiidegel. Van rá valami megoldás?
15 éves kutya, napi 3x leviszem sétálni, hogy elvégezze a dolgát, de nem hajlandó a lépcsőházban mozogni. Utcán úgy ahogy, de ha esik egy szem eső, kicsit fúj a szél, vagy hűvös van, akkor csak áll és néz ki a fejéből. Nem akar vécézni, úgy kell a füves részig elhúzni. Otthon ha olyan kedve van rohangál is. Orvos látta, semmi baja nincs, ami ezt indokolná, szerinte szimplán leépült a kutya agyilag. Szívbeteg, arra 1 éve gyógyszert szed, de gondolom nincs hozzá köze. Bevallom nagyon idegesít már, hogy minden séta arról szól, hogy kb könyörögni kell neki, hogy megmozduljon. Fogytán a türelmem. Ha látnám, hogy igyekszik akkor más lenne, mert láttam már idős kutyát, aki kb egy helyben haladt, de legalább próbált eljutni a bokorig. Enyémen semmmi szándékot nem látok, ha én fizikálisan nem mozdítom meg, akkor nem megy. Mániákusan ragaszkodik bizonyos oldalakhoz, ha valaki szembejön és nem húzom el, akkor simán belesétál. Ha elhúzom, akkor ellenáll mintha az élete múlna rajta. Elég szánalmas mikor arréb húzom a lépcsőház padlóján, mert jönnek szembe és nem hajlandó megmozdulni, de nem tudok mit csinálni (keskeny a folyosó, nem mindenhol férnek el mellettünk így)
Van mellette másik fiatalabb (4 éves) kutya, egy ideje már külön viszem le őket, tehát napi 6x megyek le... Most már azon vagyok, hogy az öreget napi 2x fogom csak levinni, ha úgyse akar általában vécézni, akkor csak kibírja
Nem kiabálok vele, nem vagyok olyan típus, de ettől még igen, idegesít, mert lemegyek vele direkt külön, ott szórakozok vele hajnalban és neki csak vécéznie kéne, de erre sem hajlandó sokszor. Ha esik az eső, akkor meg beüt a világvége nála és meg sem mozdul... azért mégis csak egy kutya, ráadásul kabátot is kap, ami kívül vízálló, belül bélelt szóval nah. Nem hiszem, hogy nagy elvárás, hogy menjen és pisiljen/kakiljon. 10-15 percnél tovább lent se vagyok vele, mert nyilvánvalóan nem igényli. Azt szoktam megvárni, hogy pisiljen töbször és kakiljon. Mivel kan kutya egy pisilésnél nem ürül ki teljesen. Nem tudom mi baja van a lépcsőházzal, régen is szeretett egy oldalt menni, de akkor ha szóltam vagy jeleztem neki arrébb jött. Most viszont csak szó szerint arrébb tudom húzni, mert hiába adom a póráz jelzést neki, semmi reakció. Flexi póráza is van neki, hogy több tere legyen mozogni a füves részen, de nem igazán használja ki.
És igen, elég szánalmas lehet külső szemmel hogy próbálom arrébb húzni a padlót kaparó kutyát, ha valaki szembe jön, mert nyilván normál esetben nem így kéne reagálnia. Nem fél, egyszerűen olyan mintha csökönyös lenne.
Jutalomfalatot próbáltam, de akkor meg engem bámul és pisilni/kakilni is végleg elfelejt, mert csak azt várja, hogy mikor adom a következőt :D
Egyébként nem fogom leadni sehova, de kezdem érezni, hogy ezt sokáig nem fogom tudni csinálni.
Nagyon durva hogy ilyen érzéketlenül beszélsz az öreg kutyádról. Mint egy pszichopata...
Amikor az én kutyám volt öreg, ugyanezt csinálta, soha nem hibáztattam érte, és soha nem álltam így hozzá mint te. Nem ő a szánalmas, ő csak öreg. Te vagy a szánalmas.
Úr Isten, ezt fájt még olvasni is.
#11 #12 meg még néhányan nagyon jókat írtak.
Kérdező undorító a hozzáállásod, nem való neked állat.
Nekem 14 éves a kutyám és egész gyerekkoromban én gondoztam. Menhelyről hoztuk felnőtt korában, amikor én 12 voltam, de minden reggel felkeltem háromnegyed 6-kor, hogy levigyem suli előtt egy órát sétálni, futni, 12 éves korom óta és suli után is az volt az első, hogy elvigyem 2 órára, bejártuk az egész várost.
Amikor Ő lett 12 lett egy betegsége, amire kapott gyógyszert és mellékhatásként azóta nehezen tartja vissza a pisit, ezért napi 5-6x(!) viszem le, amiből 2 séta 40 perces, a többi 20 perces.
Kapja a porcvédőt, immunerősítőt, omega 3-at és saját készítésű főtt ételt kap.
Törődöm Vele és figyelek Rá, mert szeretem és megérdemli a legjobbat és szeretném, ha még sokáig velem lenne.
#27 vagyok, igen éjjel is leviszem, ha akkor szól, hogy mennie kell. Akár hajnali 2-kor papucsban és hálóingben sétálgatok vele a háztömb körül, kit érdekel, hogy hülyének néznek, az értelmesebbje inkább elcsodálkozik a hozzáállásomon, hogy mennyire gondoskodó vagyok.
Sose mondtam még Neki, hogy bocs, nem, majd később, bírd még ki, meg azt se, hogy várj, míg felöltözöm.
12,5 éves a kutyám, májproblémája miatt sokat iszik és pisil is,msot erősebb májvédőt kap ami 15 ezer ft havonta (5,5 kgos kutya) Kicsit javult az ivászat-pisi vmivel kevesebbet pisil be.
De kb 3 hétig usztunk a húgyban konkrétan. kanapé párnáit tisztítóba küldtük.. nonstop takarítani kellett. Mivel álmában is van,hogy bepisil van,hogy az egész kutyát meg kell fürdetni és szárítani.
Van,hogy felöltözök,beöltözök majd ő bepisil és full bemelegedve mosom fel. Mire elindulok már full beizzadva megyek le sétálni. Van hogy a lépcsőházba sikerül és jöhetek vissza (4.en lakunk)
Persze fel fel húzom magam,mert az ember lehet fáradtabb és stb.
De persze el is gondolkozok azon,hogy bakker megöregedett,nem tehet róla szegény. Sokszor magamhoz ölelem és hálát adok,hogy még van nekem.
Havonta járunk vérvételre,meg ultrahangra,nem kevésbe van havi szinten, de mivel vacakol a mája,nem lehet tudni meddig lesz velem.
Neked is 15 éves a kutyád lehet nem lát nem hall már úgy ezért bizonytalanabb,ha amőgy jól van örülj,hogy veled lehet, ilyen korban már bármikor megborulhatnak.
Nekem az első kutyám 16,5 évet élt utolsó fél évben elég sok probléma volt vele,de azért el volt,majd egyik napról a másikra megborult 3ad nap altatni kellett.
Idős kutyáknál minden nap ajándék.
Tudom,hogy bosszantó egy egy viselkedés,akár csak egy öreg emberrel velük sem könnyű.
Az lehet megoldás,hogy ölben viszed esetleg egy füves placcra.
Illetve van egy agyserkentő ami az első kutyámnál segített, Karsivan a neve, ő ugyan is elkezdte azt,hogy a nappali közepén ugatott vagy a fal felé,látszott,hogy nem tiszta nincs képben, kapta a vitamint egy hónapig és igazából már 3 nap múlva hatott és nem ugatott éjszaka, eléggé ijeszető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!