Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Implantátum ivartalanítás helyet?

Implantátum ivartalanítás helyet?

Figyelt kérdés
Milyen tapasztalatok vannak az implantátumról?
2010. okt. 19. 22:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Fejtsd ki bővebben mire gondolsz?

Here implantátumra? De azt nem ivartalanítás helyett, hanem után használják. Kiszedik a kan kutyus golyszijait, és kap helyette valami helyes kis mű cuccot. Szerintem felesleges hülyeség, de vannak gazdik, akik ettől teljesebbnek érzik a kutyájukat. Én nem hinném, h a kutyának annyira számítana. Mivel őt nem az az érzés ösztönzi h lóg valami a lába között, hanem a hormonok, amik termelődnek. Ha nem lógna és úgyis termelődnének, akkor ugyanúgy viselkedne mint ivartalanítás előtt.

2010. okt. 19. 22:58
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha esetleg arra gondolsz, hogy nem szállt le egy vagy mindkét heréje, akkor ebben az esetben nem esztétikai dolog miatt kell ivatalanítani, tehát nem orvosolható annyival a probléma, hogy a le nem szállt herét implantátummal pótlod, hanem azért kell ivartalanítani, mert a hasüregben sokkal magasabb hőmérséklet van, mint a külvilágban elhelyezkedő herezacskóban, ahová a golyónak meg kellett volna érkeznie. A hasüregben maradt heregolyó sok betegséget okozhat, pl. a magasabb hő miatt könnyen elrákosodhat.
2010. okt. 20. 09:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Mindkét válaszolónak nem a válaszom. Tegnap elmentünk az állatorvoshoz, hogy időpontot kérjünk ivartalanításra (kan kutya). Nos a párom ezt nagyon ellenezte, ezért az állatorvos javasolta, hogy próbáljuk meg az implantátumot (?), ugyanolyan hatást fejt ki mintha ivartalanítva lenne, de csak 6-7 hónapig tart a hatása. Ezalatt az idő alatt meg lehet figyelni a kutyánkat, hogy hogy fog majd viselkedni, ha ivartalanítva lesz.
2010. okt. 20. 09:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Ha nem tévedek, akkor

Suprelorin® implantátum a neve. ???

2010. okt. 20. 10:06
 5/11 anonim ***** válasza:
Jah, már értem! Csak a lelki szemeim előtt golyó implantátum jelent meg, mert olyat szoktak kan kutyáknál alkalmazni. Igen, már hallottam erről, annak csak a neve implantátum, de egyébként egy gyógyszer gyakorlatilag, amit asszem a bőr alá ültetnek. A hormonrendszerre kifejtett hatása ugyanaz, mintha ivartalanítva lenne az állat. Mondjuk én olyan kutyánál hallottam alkalmazni, aki inkontinens volt hormonprobléma miatt. De jó arra is pl., ha már nem akarnak pl. idős állatot kitenni műtétnek, altatásnak. De szerintem végülis kipróbálhtajátok, de azért azt fontos tudni, hogy több olyan hatása lehet az ivartalanításnak, itt főleg viselkedésbeli változásra gondolok természetesen, ami nem jelentkezik 6 hónapon belül, hanem el kell telnie 1-1,5 évnek. Tehát ezeket nem fogjátok tapasztalni.
2010. okt. 20. 10:21
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocsánat, azt még le akartam írni, hogy nekem volt verekedős kan kutyám, és ivartalanítás után jó másfél évbe telt, mire alább hagyott a dominanciája más kan kutyákkal szemben...persze közben nevelni is kellett, de nyílván emellett a műtét is sokat segített.
2010. okt. 20. 10:24
 7/11 A kérdező kommentje:
Tudom! Tisztában vagyok vele, de megőrülök, hogy a párommal szó szerint "harcban" vagyunk az ivartalanítás miatt. Kikészültem már a győzködésben, hogy milyen sok előnye van az ivartalanításnak. Egyszerűen nem tudom rávenni, hogy tegyük meg a lépést.:( Ő most boldog, mert azt hiszi megvan a megoldás, de ez nem megoldás szerintem. És egy idő után, már a szervezet is hozzá szokik ....
2010. okt. 20. 10:28
 8/11 A kérdező kommentje:
Ja, nem "helyet" hanem helyesen "helyett". :) Bocs.
2010. okt. 20. 10:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát megértelek, szerintem sem megoldás sajnos. Nem tudom, hogy van-e még olyan műtéti eljárás, hogy csak elkötik a kan kutyát. Akkor megmaradnak a golyó, de mégis ivartalnított lesz. Talán ezt a párod könnyebben viselné, mert a férfiak kicsit nehezbben szokták néha megélni a golyók eltávolítását, meg egyebeket, amik az ivartalanítással járnak....azt hiszik "csonkítás", és azt hiszik ebből bármit is felfog a kutya. Közben ők csak annyit vesznek észre, hogy aludtak egy nagyot, utána egy darabig rossz, mert fáj ott, meg irritálja a varrat...de mivel nincsenek tisztában a "herék" meg "csonkítás" fogalmával, így azt sem veszik észre, hogy onnan eltűntek.
2010. okt. 20. 10:37
 10/11 anonim válasza:
100%

Kicsit régi ,de azért ide írom én is tapasztalataimat:

12 éves kan kutyám van, azt hiszem ez a 4. alkalom,hogy megkapta az implantátumot, amit hat havonta ismételni kell. 35-40 kg között mozog 4,7 mg olyan 20K-22K / alkalom.

2 éve almanagyságúra duzzadt a prosztatája, így azonnali ivartalanítást javasoltak. Mivel kiemelkedően jó fizikai állapotban van kora ellenére, (sőt anyja is, testvére is azok voltak), szeretnék tőle kölyköt még,ha úgy alakul, ill. mindig is ellene voltam az ivartalanításnak/most lényegtelen,hogy miért/. Orvosom a suprelorint javasolta,így kapok egy fél év "próbaidőt" utána döntsem el, hogy mely opciót választom/ivartalanítás,suprelorin, avagy semmit, kitéve kutyámat a betegségének és lehetséges következményeinek/

Úgy döntöttem, hogy maradok az implantátumnál élete végéig, ill. ha találok egy párt neki, akkor kihagyok 6-12 hónapot, újra nemzőképes lesz, ill. pár hónapra rá a spermaszáma is újra magas tud lenni.

Amit észrevettem rajta, az kvázi semmi, igaz kissé hiperaktív(volt), talán egy picit nyugodtabb, kezelhetőbbé vált,nem hízott el, betegsége (vérző pénisz,duzzadt prosztata) elmúlt és még a csajok után is megfordult. :) Régebben a balhésabb kutyáknak/embereknek simán felvette a kesztyűt, most gyakorlatilag kivárja, hogy én mit lépek, aztán cselekszik.

Összegezve: Mindenképpen ajánlom, sztem jellemben is van különbség ,enyhébb változással jár, mint a tényleges kasztráció, igaz összegben kicsit kellemetlenebb, de az évi 40-50K sztem belefér kutyánk egészségéért.

[link]

2016. jan. 12. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!