Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől fél a kutyám? Mit...

Mitől fél a kutyám? Mit tudunk tenni?

Figyelt kérdés

Vidéken lakom egy kertes családi házban és a 3 éves szálkás szőrű tacskóm elkezdett félni majdnem mindentől.

Régen volt egy balesete egy másik kutyával, pontosabban a németjuhász bejött a kertünkbe és kitépte a tacsinkat anyukám kezéből. Össze kellett varrni, összetört a medencéje. Azon kívül, hogy nem lehet kiskutyája, teljes életet él. Többször volt vadászni is, fehát pl a puskalövéstől és a vadaktól sem fél.

Van egy kenelje ahova estére becsukjuk, vagy napközben ha sokat járnak az autók. Ha valaki füvet nyír, motoroskaszázik, esetleg tetőt cserél, vagy csak dörög az ég ő retteg.

Kirágja magát a keneljéből, ha belehal is. Nem tudjuk mitől kezdhetett el félni, vagy hogy hogyan tudnánk neki segíteni. Ráadásul ezt csak pár hónapja kezdte el, idáig nem volt ezzel gondunk.

Jelenlegi megoldásunk, hogy figyelünk hogy ha bármi ilyen törtenik, véletlenül se legyen becsukva, de ezt persze nem tudjuk betartani.

Valaki valami ötlet, hogy mitől lehet ez, vagy megoldás?

2023. okt. 31. 15:00
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális választ. <3
2023. nov. 1. 14:02
 22/26 anonim ***** válasza:
53%

Neked is csak olyan válasz kell, ami bólogat, hogy milyen okos gyerek vagy, milyen cukin tartod a kutyádat.

A tacskó még mindig nem kinti kutya. A rettegő kutyát még mindig nem basszuk be a kennnelbe. Keress normális gazdát neki, vagy vidd vissza a "tenyésztőhöz".

2023. nov. 2. 22:45
 23/26 A kérdező kommentje:

Nem olyan válasz kell ami bólogat, olyan kell ami normális megoldást próbál adni, én nem értelmetlenül jön, a "nem kinti kutya, rettegő kutyát ne tartsd kenelben" mondatokkal.

Nem 0-24ben retteg értsétek már meg. Nem egy ideggyenge kutya, csak pár alkalom van amikor fél, arra keresek megoldást. Nincs kibaszva a kenelbe mint ahogy ezerszer is leírtam. Egész nap kint van az udvaron ha úgy van a házba is bejöhet. Estére van beszukva muszájból. Mert megöli a süniket, békakat és olyankor ugat.

Vagy akkor van még becsukva ha éppen senki sincs itthon (ami nagyon ritka és akkor sem napokat van becsukva hanem csak pár órát). Akkor is csak azért van becsukva, mert féltjük. Volt előtte két tacsink, mindkettő fiatalon elpusztult és nem a mi hibánkból, szóval rá már úgy vigyázunk mint a szemünk fényére.

Én megoldást keresek, nem olyan válaszokat, hogy "vidd vissza, szívtelen".

De tényleg persze tudodmit, azt várom hogy valaki végre velem egyetertsen. Jajj srácok valaki írja már ezt le, hogy végre megnyugodjak "Nem értem mi a baj, szerintem tökéletesen tartod a tacsidat, biztos nem is fél a vilag legjobb gazidja vagy"

🤡🤡🤡

2023. nov. 3. 07:27
 24/26 anonim ***** válasza:

Miben halt meg 2 kutyád is? Mesélj csak.

Azt írod, hogy a kutya kirágja magát a kennelből. Ha te ilyen módon szereted a kutyádat és nem vagy hajlandó változtatni, ne tarts kutyát!

2023. nov. 3. 15:38
 25/26 A kérdező kommentje:

Akkor írd le, hogy mit változtassak. Adj tanácsot, ne csak az észt oszd.

De ez az ugrotok neki a nyakamnak, tanácsot meg nem adtok. Ennek mi értelme?

2023. nov. 3. 21:22
 26/26 anonim ***** válasza:
Lehet fejébe vette, hogy beköltözik.
2023. nov. 4. 06:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!