Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van erre jó módszer? A kutyám...

Van erre jó módszer? A kutyám szinte egésznap ugat. Nem ugatott mindig ilyen sokat, azóta van ez, amióta kapott egy láncos nyakörvet, mert már sajnos szükség volt rá.

Figyelt kérdés

Azóta agresszívabb sétáltatáskor és már rám sem figyel, amikor szólok neki, hogy maradjon csendben...Este szoktam rászólni, de ha nappal sokat ugat, nyilván akkor is rászólok. Kinti kutya, minden egyes járókelőt nagyjából megugat. Gondolom az lenne erre valamilyen szinten a megoldás, hogy vissza tesszük rá az eredeti nyakörvét és pórázát, de akkor meg az a baj, hogy nagyon erősen húz, (még gyerek). Valakinek van valami tanácsa, hogy mit lehetne tenni? Olvastam olyat is, hogy nyugodtan szóljunk hozzá, és mondjuk neki, hogy nyugi, semmi baj, elment már az adott ember és nyugodtan kell rászólni, nem pedig rákiabálni... Hát ez nem működött és egy idő után már őszintén türelmem sem volt hozzá, hiszen tök kedves hangon szóltam hozzá, de nem érdekelte, én pedig felidegesítettem magamat és azóta nem így szólok rá, mert úgysem hallgat erre. Kutyaoktatóhoz be lett iratva, csak akihez vinni fogjuk, az csak fél hónap múlva fogja tudni elkezdeni oktatni. Addig is: ez így nem mehet tovább, ebben az állapotban. Néha bevisszük a házba, de amikor kivisszük utána ugyanannyit ugat, mintha bent sem lett volna, és fordítva is igaz. Valaki valami tanácsot esetleg tudna adni kérlek? Ez így elviselhetetlen.

Utóirat: 8 HÓNAPOS A KUTYA!!

2023. okt. 29. 21:39
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Kedves 8-as. Elég degradáló volt a kérdés, és nem "kicsapom a kertbe", be szoktuk engedni a házba és a családból én foglalkozom vele az egyik legtöbbet. Imádom, amikor az emberek úgy írogatnak kritikákat, hogy nem tudják a hátterét az adott dolognak.

A többieknek válaszolva:

-Németjuhász, tehát igen, elég nagy a mozgás igénye (2-esre válaszoltam)

-3-as: vittük már kutyafuttatóba, ott viszont nagyon kinézik őt, nem kedvelik, hogy ilyen nagy és a kisebb testű kutyákkal be tud vadulni, ha erre sor kerül, nyilván rászólunk. Más futtatóba nagyon nem tudjuk vinni.

-5-ös: napi 3-4 órát (nem egy huzamban) is bent szokott lenni, hogy szokja, de estére kint alszik.

-A láncos nyakörvet már nem adjuk rá

-nem tudom miért húz, valószínűleg csak érdeklődik (7-es)

-kb 2 hónapos kora óta nálunk van és egy ideje húz már, bár ma egész jól viselkedett és trainer-e lesz, már elvittük, de csak e hónap közepén tud vele elkezdeni foglalkozni.

-igyekszünk vele a lehető legtöbbet foglalkozni, de hétköznap nyilván nem tudunk annyi időt rászánni, mint máskor.

-9es-re a válasz: sima láncos, Isten ments, hogy szögeset tegyek rá és igen rajta van, de nem a láncos, hanem a rendes, a láncos csak akkor volt rajta, amikor sétálni vittük, de mostanra már az sincsen rajta, agresszív lesz tőle. Magyarán mondva, csak a sima van rajta, de az mindig.

2023. nov. 2. 20:25
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha nem munka kutya felesleges egész nap nyakörven lennie. Ezzel a módszerrel nem fog kevésbé húzni. És a legtöbb kutya nem is szereti egész nap viselni.
2023. nov. 2. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!