Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fiatalabb kan kutya egyre...

Fiatalabb kan kutya egyre gyakrabban neki megy az idős kannak? Nincs sérülés, csak "anyázás". Mitől lehet?

Figyelt kérdés

Én úgy veszem észre, hogy a 15 éves sem ártatlan és provokálja a 4 éves kant. Pl mikor elhalad mellette a fiatal kan, aki amúgy nem is foglalkozik vele éppen, akkor belebök egyet az orrával az oldalába. Erre a fiatal ugrik és összepattannak, de max a nyál fröcsög, nincs sérülés. Mindkettő ivartalanított. Van mellettük egy harmadik kutya is, ő nem balhézik, de a fiatal mellé állva ugatja az időset, ha már kialakult a balhé. Ő ivartalanított szuka, de sosem kezdeményezi, max közbeszól.

A fiatal kan 4 hónaposan került az akkor 11 éves mellé, 1,5 éves koráig játszott is vele, utána hirtelen abbahagyta és azóta nem mondanám barátoknak őket, csak egymás mellett élnek. A fiatal kan próbálja "likvidálni" az időset, mert érzi, hogy gyengül? De akkor miért provokálja az idős is időnként?

2023. okt. 28. 20:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
42%

3 kutya már falka, de 2 is. A fiatal kan át akarja venni az alfa szerepét, és át is fogja, mert erősebb. A kutyák ösztön lények, és lehet őket megszidni és tanítva nevelni, bár sokan veréssel nevelik őket, mert már az ő apja is így csinálta, meg az öreg apja is...

Nem hülyék előbb utóbb lerendezik egymás között, ha félbeszakítod mindig és megvered vagy csak megszidod, abba hagyják. Én is félbe szakítanám a dolgot, mert mindegyiket féltem. Mivel tanulnak a dolgokból, majd akkor rendezik le, mikor senki nincs otthon. Amit átvette az erősebb az alfa szerepet nyugalom lesz.

A szuka a kanok között nem küzd a vezető szerepért.

2023. okt. 29. 06:33
 12/13 anonim ***** válasza:
71%

Mondjuk le kellene állítani ezt a viselkedést - egyszer és mindenkorra. Keményen, tiltással.

De neked ez nem fog menni - eleve nem kellett volna egy 11 éves kutya mellé a kölyök :(. Többek között ezért is "provokálja" a nagyobb, mert úgy kéri a háta közepére mint a pestist. :(

2023. okt. 29. 07:30
 13/13 A kérdező kommentje:
Mint írtam, mindig volt mellette másik kan kutya és rosszul érintette a halála, ezért lett mellette másik pár hónap után. Jót is tett neki lelkileg. Most se mondja meg senki, hogy 15 éves, 11 évesen is még túrázni járt velünk. Egyébként az idősebb a nagyobb méretű, így azért meg tudja védeni magát és jó formában is van. Nem úgy kell elképzelni, hogy a fiatal simán megtépi az öreg kutyát.
2023. okt. 29. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!