Mennyi kb. az értéke egy betanított (Német Juhász), képzett kutyának?
Normális, átlag kiképzéssel semmit nem nő az "értéke". Nem sokat fog érni, sejtem professzionális kutya képző/kiképző plusz max keverék. Aligha fog kelleni, így valakinek, drágán főleg nem.
Mit értesz kiképzett alatt? BH vizsga alapvető egyébként is a németjuhásznál, értéke nem nő ettől. függ, Egyébként melyik kennelből van? Mert az is fontos. Ősei, munka vagy show vonal? Hogy teljesít munkában? Nem mindegy.
Szimpla képzett kutyát sima ember igenis ritkán vesz.
A"boltosok" általában ha nem sokszor meghatározott és pontos képességű kutyákat vesznek inkább, olyan egy éves koruk körül. Viszont ezek az elvárások sokkal is magasabbak, mint amit egy sima átlagos kiképzéssel meg is tudsz tanítani kutyádnak.
Egy állat értéke az életében elért eredményeitől és a felmenőitől függ.
Ergo az, hogy valamit te valakivel tanítasz neki, az nem növeli az értékét.
Ha jó a pedigréje, bizonyos szakágban és a tenyészszemlén is jól teljesít akkor megugorhatja a saját árát.
De általában a hozzáértők szintén hozzáértőktől vásárolnak kutyát.
En kikepzett felnott amstaffot akartam venni,de nem arultak. Viszont rsgaszkodok az en parancsszavaimhoz es jelrendszeremhez,mert azt szoktam meg az elozo kutyam miatt. Ugyh en konkretan kertem volna,mire tanitsa be.
Volt meg bennem felsz,h ne vert kutyat kapjak,amelyik fel az emberektol,mert elvarom,h megbecjen,ha tamadas er es mahat is megvedje.
Van jovoje a kikepzesnek,sokan megfizetnek,h megcsinald a kutyat,mielott megveszik.
Szerintem elobb hirdesd meg a szolgaltatasod es konkretan neszeld meg az ugyfellel,mire tanitsd a kutyat.
Nekem megert volna a kikepzes 150 ezret a kutya vetelaran felul.
Viszont kamaszodas utan is tudja a parancsokat es ivaros maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!