Az ilyen fehér kis görcsök azok miért ilyen agresszívak?
Nem félnek és szoronganak, hanem neveletlenek. Otthon is minden meg van engedve, az utcán is dominánsan viselkednek. Farok fenn, fülek előre, szőr borzolva, és hörög meg vergődik a póráz végén. Azoknak csak kutya iskola, meg úgy egy idegrángásnak álcázott tüdőn rúgás hiányzik.
Szeretem a kutyákat, de ezek a kicsik nagyon idegesítőek. 🤷🏼♀️
Tanítani és nevelni nem ugyan az.
Megtaníthatod arra, hogy szépen sétaljon, ne ugráljon fel, parancsra vissza jöjjön, de a viselkedése és a szocializációja már nevelés kategória. Az nem olyan mint a pacsi, hogy kötheted parancshoz, hogy "sétáljá normálisan", és ha csinálja akkor jutalmazod.
Jutalmazni lehet a jó viselkedést, de sokkal hosszabb leszoktatni az ilyen rossz berőgződésekről őket, mint mondjuk egy pacsi parancsot be vasalni abba a csöpp fejükbe.
De, a gazdin múlik minden. Ha nem tudod kezelni a kutyádat akkor bizonytalan. Ha bizonytalan akkor támad.
Akkor is agresszív, ha fél (félelmi agresszió), akkor is ha téged véd, és akkor is, másik domináns kutyát vagy csak simán kant lát.
Sokan azt hiszik, hogy jó ha "meg akarja védeni" a kutya, de nem. Tulajdonképpen bénának tart, azt hiszi te nem tudnád megvédeni őt és magadat, ezért magára vállalja.
Ez nagy stressz a kutyának is, amit jó lenne kezelni, de nem viszik ezeket kutyaiskolába. Le tudják annyival, hogy "kicsi, ilyen". Van benne nyílván vérmérséklet kérdés, talán lehet a mérete miatt is, de ezek mind korai következetes neveléssel kiküszöbölhetőek. Egy kutyának úgy kell a pórázon mennie, hogy nem fél, nem stresszel másoktól, zajoktól, hangoktól. Akkor csinálsz jól valamit, mert a kutya magabiztos melletted. Bízik abban, hogy nem lesz baj, ha baj lesz akkor pedig megoldod, nem próbálja ő maga kezelni a konfliktust.
Egy jó póráz vezető nem áll bele a konfliktusba, ha megugat egy kutya higgadtan elmentek mellette, a kutya kiskorától kezdve ezt tanulja, ezért ő is ignorálja.
A "reaktív" kutya akkor születik meg, amikor egy gazda ezt képtelen korán megtanítani neki.
Minden kiskutya traumatizált? Ezzel olyan könnyű védekezni.
Kb szitokszó, ha azt mondod, hogy rosszul nevelte a kutyáját akkor is, ha igaz. Nem mindent okoz trauma, főleg nem életre szólót amit ne lehetne orvosolni.
Nagyon sokan tartják viccesnek ezt a videót, én nem, viszont rossz példának kiváló, milyen egy hülye gazda. A kutya egyértelműen feszült ebben a szituációban, és nem szabadna ezt csinálni vele. Aztán csodálkozunk, ha az utcán is acsarog.
Nekem pont kicsi fehér szőrű kutyám van. Én igazából vettem egy nőtől akinek 2 gyereke van mert megakartak válni tőle.
Nos, rá kellett jöjjöm hogy ez a kiskutya kur*vára nincs megnevelve, megvették gondolom a kisgyerekeknek hogy jajj cuki, lehet vele játszani, de ezzel a kutyával úgy nagyon nem foglalkoztak. És most rám hárult ez a feladat mivel megvettem. Nem bánom, én szívesen tanítom őt de ez nagyon gáz, hogy sokan úgy vesznek kutyát hogy aztán nem foglalkoznak vele úgy ahogy kellene. Gondolom azért adták el az enyémet is mert már nem bírtak el vele.
Dühítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!