Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az ilyen fehér kis görcsök...

Az ilyen fehér kis görcsök azok miért ilyen agresszívak?

Figyelt kérdés
Vannak ezek a nem tudom milyen fajtájú kutyák. Kb akkora mint egy macska vagy nem sokkal nagyobb és fehér színűek közepes vagy hosszabb szőrrel. Kb minden 3-dik ember ilyent sétáltat az utcán. Teljesen kiszámíthatatlan a viselkedésük. Pl látom hogy a gazdája találkozik valaki ismerősével, a kutya csóválja a farkát és szaglászik, az ember meg akarja simogatni és nyúl a kutya felé az meg valami elképesztő fülsüketítő hangon magából kikelve vicsorogva elkezd morogni meg ugatni pedig az ember még hozzá sem ért. És akkor a gazdi elkezdi "jajjj jajj Lilike ne szabad! Lilike fúj rossz kutya... Akiket meg látok a parkban normális méretű kutyákkal vagy ilyen korcsokkal azok meg teljesen normálisak. Ez miért van? Nekem nincsen kutyám csak ezeket látom. Nem egy konkrét kutyáról van szó hanem tipikusan ezek a fehér kis gcik ilyenek. Meg ahová a munkám miatt megyek dolgozni lépcsőházba is vicsorognak ezek a fajta kutyák ha majdnem megeszi az embert mert ő nem akar elférni a lépcsőn amikor hozza le a gazdája. Ismétlem más jellegű kutyánáknál ezt nem tapasztalom. Valaki leírná nekem aki ért hozzá hogy ez miért van?
2023. okt. 26. 23:55
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem félnek és szoronganak, hanem neveletlenek. Otthon is minden meg van engedve, az utcán is dominánsan viselkednek. Farok fenn, fülek előre, szőr borzolva, és hörög meg vergődik a póráz végén. Azoknak csak kutya iskola, meg úgy egy idegrángásnak álcázott tüdőn rúgás hiányzik.

Szeretem a kutyákat, de ezek a kicsik nagyon idegesítőek. 🤷🏼‍♀️

2023. okt. 27. 15:40
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Tanítani és nevelni nem ugyan az.

Megtaníthatod arra, hogy szépen sétaljon, ne ugráljon fel, parancsra vissza jöjjön, de a viselkedése és a szocializációja már nevelés kategória. Az nem olyan mint a pacsi, hogy kötheted parancshoz, hogy "sétáljá normálisan", és ha csinálja akkor jutalmazod.

Jutalmazni lehet a jó viselkedést, de sokkal hosszabb leszoktatni az ilyen rossz berőgződésekről őket, mint mondjuk egy pacsi parancsot be vasalni abba a csöpp fejükbe.

2023. okt. 27. 15:43
 13/24 A kérdező kommentje:
Csak ez azért nem feltétlen magyarázat mert más jellegű kutyák érdekes hogy nem ilyenek azokat meg lehet simogatni, azok nem vicsorognak azok normálisak. Nem gondolnám hogy azoknak annyival különb gazdájuk lenne és csak ezen múlik.
2023. okt. 27. 16:02
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

De, a gazdin múlik minden. Ha nem tudod kezelni a kutyádat akkor bizonytalan. Ha bizonytalan akkor támad.

Akkor is agresszív, ha fél (félelmi agresszió), akkor is ha téged véd, és akkor is, másik domináns kutyát vagy csak simán kant lát.

Sokan azt hiszik, hogy jó ha "meg akarja védeni" a kutya, de nem. Tulajdonképpen bénának tart, azt hiszi te nem tudnád megvédeni őt és magadat, ezért magára vállalja.

Ez nagy stressz a kutyának is, amit jó lenne kezelni, de nem viszik ezeket kutyaiskolába. Le tudják annyival, hogy "kicsi, ilyen". Van benne nyílván vérmérséklet kérdés, talán lehet a mérete miatt is, de ezek mind korai következetes neveléssel kiküszöbölhetőek. Egy kutyának úgy kell a pórázon mennie, hogy nem fél, nem stresszel másoktól, zajoktól, hangoktól. Akkor csinálsz jól valamit, mert a kutya magabiztos melletted. Bízik abban, hogy nem lesz baj, ha baj lesz akkor pedig megoldod, nem próbálja ő maga kezelni a konfliktust.

Egy jó póráz vezető nem áll bele a konfliktusba, ha megugat egy kutya higgadtan elmentek mellette, a kutya kiskorától kezdve ezt tanulja, ezért ő is ignorálja.

A "reaktív" kutya akkor születik meg, amikor egy gazda ezt képtelen korán megtanítani neki.

2023. okt. 27. 16:09
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
És érted, ha a 35kg-os staffim nem pattog a póráz végén, mert "megvéd" egy másik kutyától, akkor a kicsinek se kell. De az nem Bull type ezért le van szarva azzal, hogy úgyse harap nagyot.
2023. okt. 27. 16:11
 16/24 anonim ***** válasza:
83%
Azt mégis miből gondolod, hogy soha nem volt rossz tapasztalatuk, ami miatt ilyenek lettek? Ismered őket kölyökkortól? Ismered a tenyésztőt? Nekem mentett kutyám van, meglepődnek rajta, ha mondom, mert nem ilyennek képzelnek el egy kidobott kóbor kutyát, és nála is van még olyan inger, amire reaktív, pedig nagyon sok munkám van benne + suli, és ennek van is eredménye, de a múlt rossz dolgai igenis mély nyomot hagytak benne. Őt sem lehet csak úgy simogatni, bizalmat kell építeni. A testvéremet ritkán látja, néha még mindig puffog rá, de pár falat és hanyatt fekszik előtte egy kis simogatásra.
2023. okt. 27. 16:25
 17/24 anonim ***** válasza:
22%

Minden kiskutya traumatizált? Ezzel olyan könnyű védekezni.

Kb szitokszó, ha azt mondod, hogy rosszul nevelte a kutyáját akkor is, ha igaz. Nem mindent okoz trauma, főleg nem életre szólót amit ne lehetne orvosolni.

2023. okt. 27. 17:09
 18/24 anonim ***** válasza:
78%
Sajnos sok kutya traumatizált, sok a mentett, és sok gazdi neveli bántalmazással a kutyáját. Ahol lakom, van egy kis "méregzsák" talán yorki keverék, sötét színű, de nem tűnik fajtatisztának. Egy idős házaspár a gazdája, a nő normális, de a pasi csak rángatja szegény blökit, akkorákat ránt a pórázon, hogy csoda, ha még nem sérült meg. Szarul kezeli a kutyát, traumatizálja a saját gazdája, emiatt a kutya nem tud rendesen viselkedni séta alatt, amikor a pasival van, a nővel érdekes módon jobb a kutya viselkedése.
2023. okt. 27. 17:56
 19/24 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon sokan tartják viccesnek ezt a videót, én nem, viszont rossz példának kiváló, milyen egy hülye gazda. A kutya egyértelműen feszült ebben a szituációban, és nem szabadna ezt csinálni vele. Aztán csodálkozunk, ha az utcán is acsarog.

[link]

2023. okt. 27. 18:02
 20/24 anonim ***** válasza:
86%

Nekem pont kicsi fehér szőrű kutyám van. Én igazából vettem egy nőtől akinek 2 gyereke van mert megakartak válni tőle.

Nos, rá kellett jöjjöm hogy ez a kiskutya kur*vára nincs megnevelve, megvették gondolom a kisgyerekeknek hogy jajj cuki, lehet vele játszani, de ezzel a kutyával úgy nagyon nem foglalkoztak. És most rám hárult ez a feladat mivel megvettem. Nem bánom, én szívesen tanítom őt de ez nagyon gáz, hogy sokan úgy vesznek kutyát hogy aztán nem foglalkoznak vele úgy ahogy kellene. Gondolom azért adták el az enyémet is mert már nem bírtak el vele.

Dühítő.

2023. okt. 27. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!